dilluns, 28 gener 2019

La Fundació Privada Guillem Viladot Lo Pardal commemora el 20è aniversari de la mort de l'artista amb un cicle de 4 exposicions

La Fundació Privada Guillem Viladot Lo Pardal commemora el 20è aniversari de la mort de l'artista amb un cicle de 4 exposicions

La Fundació Privada Guillem Viladot Lo Pardal commemorarà, aquest 2019, el 20è aniversari de la mort de Guillem Viladot, que va morir el 19 de novembre de 1999. El gerent de la fundació, Pau Minguet, indica que es treballarà seguint la línia iniciada l'any passat segon la qual, es potenciarà el coneixement de l'obra de Viladot però també s'obrirà l'espai expositiu a altres propostes creatives: "La nostra idea, que era la de compaginar exposicions més vinculades amb Viladot però també oferir el nostre espai per poder convidar a artistes contemporanis que tenen coses a explicar, la seguirem aquest any amb quatre exposicions. Dues d'elles, amb dues artistes convidades i les altres, més vinculades amb Guillem Viladot".

Així doncs, la primera de les quatre exposicions tindrà lloc el proper 9 de febrer, quan s'inaugurarà la mostra ‘Plom, plata. Salvem la cultura', de l'artista visual argentina Nora Ancarola. A l'abril, es podrà visitar una exposició vinculada amb Viladot que recrearà la primera  exposició de poesia concreta que es va fer a l'estat espanyol l'any 1971 a la Petite Galerie de Lleida, on hi van participar Guillem Viladot, Joan Brossa i Josep Iglesias Del Marquet i que s'organitza conjuntament amb el Museu Jaume Morera de Lleida i la Fundació Joan Brossa de Barcelona. Aquesta exposició serà itinerant.

Ja de cara al juliol, s'estrenarà la tercera exposició amb l'artista visual convidada Marta Bisbal, qui presentarà un projecte inèdit sobre Montserrat. Finalment, al novembre serà quan es podrà veure la segona exposició amb obra de Viladot en la que es rebrà la col·laboració del Museu Jaume Morera per tal d'explicar la relació de Viladot amb Leandre Cristòfol partint del llibre de poesia visual ‘Nou plast-poemes', que van publicar els dos el 1965 en el qual hi ha imatges d'obres de Cristòfol acompanyades per poemes visuals de Viladot.

A part d'aquestes mostres, també es preveuen altres iniciatives en relació a la commemoració del 20è aniversari com la reedició de la novel·la ‘La Cendra' que farà l'Editorial Fonoll.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

21°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 5km/h SO

 • 27°C
  DL
 • 31°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ
 • 28°C
  DV

En directe

Els Informatius