dijous, 31 gener 2019

Agramunt acull el segon assaig de la Orquestra Infantil Julià Carbonell, amb 85 joves músics

Agramunt acull el segon assaig de la Orquestra Infantil Julià Carbonell, amb 85 joves músics

Agramunt acollirà, aquest cap de setmana, un nou assaig de l'Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL, la continuació d'un projecte pensat per donar suport a les noves generacions d'intèrprets musicals lleidatans. Després d'obrir una convocatòria pública per tal que tots els alumnes d'escoles de música s'hi poguessin inscriure, actualment, la formació musical està formada per 85 músics, dels quals 8, indica el director de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt, Jordi Guixé, són d'Agramunt: "L'orquestra ens va enviar els requisits i es tracta d'una franja d'edat curta de 5è de Primària a 1r d'ESO i de l'EMMA tenim 8 alumnes en aquesta orquestra".

Els assajos van començar el passat 26 de gener a Lleida i, després del d'aquest cap de setmana a Agramunt, se'n farà un altre el 16 de febrer a Ponts i el 23 de febrer, es farà l'assaig i el concert final inclòs. L'Orquestra OITLL serà dirigida per Albert Gumí, un dels directors amb més experiència en la formació de joves músics de Catalunya. L'orquestra assaja un repertori basat en la història de la música amb obres de diferents èpoques (des del renaixement fins a l'actualitat passant pels períodes més representatius: barroc, classicisme, romanticisme, músiques actuals d'arreu del món...).

La finalitat d'aquesta tria serà que els joves músics puguin fer un aprenentatge divers i que formin la seva sensibilitat a través de músiques d'estils marcadament diferents. La plantilla seran els instruments habituals d'una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió...). 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 30km/h O

 • 28°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 21°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 23°C
  DC

En directe

Els Informatius