dijous, 31 gener 2019

Les escoles d'Agramunt celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

Les escoles d'Agramunt celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

Els centres educatius d'Agramunt van sumar-se ahir a la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) amb la realització de diferents activitats. El Col·legi Mare de Déu dels Socós va realitzar una activitat amb tots els alumnes, tal i com indica el director de l'escola, Josep Maria Porté: "Aquest any hem realitzat la lectura d'un conte que s'ha treballat prèviament a les aules. Tot seguit, els alumnes d'educació infantil han recitat el poema ‘Un colom blanc'; els alumnes de cicle superior han llegit un manifest a favor de la pau i s'ha acabat l'acte cantant la cançó del grup francès Madame Monsieur, que es diu ‘Mercy', que parla sobre la situació que viuen actualment els refugiats de guerra".

A part, els alumnes també van mostrar que la pau es pot expressar en molts idiomes diferents: "Els alumnes des de P3 fins a 6è han recitat unes frases en 10 idiomes diferents que hi ha a la nostra comunitat educativa". 

A l'Escola Macià-Companys, durant la setmana els alumnes han treballat a les aules el significat de la paraula 'pau', de l'amistat, les abraçades, els companys i la família. Ho han escrit en cors de colors i durant el Dia de la Pau, els van enganxar en un mural. També van llegir missatges de pau escrits per ells mateixos i plegats van decidir que no hi ha res millor que resoldre els conflictes amb una abraçada. Finalment, es van unir en una gran abraçada i van cantar la cançó 'Germans de les estrelles' en un acte al gimnàs de l'escola.

Per altra part, els alumnes de l'INS Ribera del Sió d'Agramunt també van fer un acte en el que van fer caure els murs que separen a les persones per mostrar que la Pau no necessita murs.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 30km/h O

 • 28°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 21°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 23°C
  DC

En directe

Els Informatius