divendres, 1 febrer 2019

El Consell Comarcal presenta als alcaldes un pressupost amb més personal per serveis socials

El Consell Comarcal presenta als alcaldes un pressupost amb més personal per serveis socials

El Consell Comarcal ha presentat, aquesta setmana, els pressupostos pel present exercici al Consell d'Alcaldes, com a pas previ a la presentació dels números comarcals al ple del proper 14 de febrer. Entre les principals inversions que es contemplen en aquests pressupostos, indica el president del Consell Comarcal de l'Urgell, Salvador Bonjoch, hi ha un increment de la partida pressupostària per serveis socials, on s'augmentarà el personal i els serveis. Per a poder incrementar la partida, també s'ha incrementat el preu unitari que paga cada ajuntament al consell, que serà de 5 euros per habitant: "Vam fer un preu únic que vam decidir en un passat consell d'alcaldes, un preu que fos igual, i que serà de 5 euros per habitant".

Altres inversions importants que es van presentar en aquests pressupostos són una actuació important en els sistemes hidràulics de la Vall del Corb i també l'arranjament del camí que condueix a la Protectora d'Animals de Tàrrega. En total, el pressupost del Consell Comarcal ascendeix a 4.800.000 euros.

Per altra part, la reunió del consell d'alcaldes va estar presidida per la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, qui va informar als alcaldes de la situació de diferents projectes que està impulsant la corporació i que s'estan duent a terme al territori, com ara el desplegament de la fibra òptica, que s'està desenvolupant en cinc fases, el suport als projectes emmarcats dins el programa FEDER i la potenciació entre els ens municipals del servei de secretaris-interventors del Servei d'Assistència Tècnica (SAT). També els va parlar sobre el Pla de Dinamització Local: "El que és el desplegament de la fibra òptica i també el pla de dinamització local per tal que sàpiguen el que suposa, ja que és una acció molt important sobretot en aquest espai de temps que no hi ha hagut PUOSC i que fa referència al 2017-2018 amb 20 milions d'euros i aquest 2019, amb 10 milions més".

En finalitzar la seva intervenció, la presidenta de la Diputació va signar el llibre d'honor de l'ens comarcal.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 30%
vent: 15km/h O

 • 31°C
  DT
 • 28°C
  DC
 • 28°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 29°C
  DS

En directe

Els Informatius