dimarts, 5 febrer 2019

Una trentena de bombers voluntaris denuncia que el sistema actual és inviable

Una trentena de bombers voluntaris denuncia que el sistema actual és inviable

Una trentena de bombers voluntaris de la regió de Lleida, entre els que hi havia bombers voluntaris d'Agramunt, va fer entrega, aquest passat dissabte, de les cartes que han entregat també als alcaldes dels seus municipis en les que expliquen que no poden garantir les sortides per la falta de personal i de material. Jordi Fabra, cap del parc de bombers voluntaris de Serós i secretari general de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (AsBoVoCa), indica que el model actual de Bombers, ha mort: "Hem vingut a fer entrega a la Regió d'Emergències, als nostres comandaments de les cartes que hem entregat durant la setmana als nostres alcaldes sobre la impossibilitat de garantir les nostres cobertures de guàrdia i fent palès que el model de Bombers ha col·lapsat i que no es poden garantir les sortides de forma adequada, sobretot a la nostra regió".

Fabra afegeix que no és que vulguin tancar els parcs, és que no els poden obrir per falta de personal: "No estem tancats, és que no podem obrir. És indefinit. Nosaltres, l'únic que diem és que no podem garantir el que el reglament ens mana, que és tenir un equip de guàrdia mínim de 6 bombers i no hi és, i diria que no hi és en el 90 per cent dels parcs de bombers de Catalunya".

Aquesta falta de personal i de material provoca que no puguin assegurar ni la sortida ni la seva pròpia seguretat. Per tal de solucionar aquesta situació, que arrosseguen des del 2010, els bombers voluntaris volen que es formi una mesa de negociació amb sindicats, associacions de bombers i direcció general en la que es tracti a fons el canvi de model. Sobre si sortiran en cas d'emergència, asseguren que sortiran com sigui per respondre a la població, tot i que és una situació molt perillosa: "Si hi ha gent i tenim el mínim per pujar a un camió, els bombers sortiran. Què voleu que fem? Què li diem a la gent dels nostres pobles quan no hi ha res més? Quan la resposta més propera és a 25, 30 0 50 minuts? Que no hi anem? Perquè no fem la dotació mínima? Doncs sortirem amb precari i sota mínims".

Cal recordar que la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) ha convocat els bombers voluntaris a una sessió extraordinària del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya el 7 de febrer, amb l'objectiu de negociar una sortida al conflicte del col·lectiu.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C


prob. precipitació: 70%
humitat: 80%
vent: 30km/h O

 • 22°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 24°C
  DV
 • 27°C
  DS
 • 30°C
  DG

En directe

Els Informatius