dijous, 7 febrer 2019

El SIAD atén unes 150 consultes de dones durant el 2018

El SIAD atén unes 150 consultes de dones durant el 2018

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Urgell ha atès, durant el 2018, un total de 148 consultes de dones, ajuntaments i entitats de dones de la comarca. Del total de consultes, cal destacar que a 33 dones se'ls ha ofert assessorament psicològic i legal. Sobre el motiu de les consultes, els principals són casos de divorci, separacions, custòdia dels fills, pensions alimentàries, violència de gènere, assetjaments a la feina o agressions sexuals.  

Segons dades facilitades pel Consell Comarcal de l'Urgell, d'aquestes 33 dones, 12, han patit algun tipus de situació de violència de gènere per part de la seva parella, ex-parella o cap.

A part, dir que del total de les 148 consultes, 104 consultes  corresponen a tràmits i gestions derivades de les associacions de dones de l'Urgell, dels ajuntaments de la comarca sobre presentació d'ajuts i subvencions, memòries, canvis de junta, organització d'actes, etc. 

A part de l'atenció directa a les dones, el SIAD de l'Urgell ha realitzat la tasca de dinamització social i de les associacions de dones, ajudant i assessorant per la tramitació de subvencions i ajuts, memòries, justificacions, canvis de junta, etc. S'ha realitzat una reunió a l'abril , amb les associacions de dones i els ajuntaments.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 10%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 28°C
  DT
 • 24°C
  DC
 • 26°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 32°C
  DS

En directe

Els Informatius