dimecres, 13 febrer 2019

Els 'Ajuntaments Sense Por' s'uneixen a la vaga general del proper 21 de febrer

Els 'Ajuntaments Sense Por' s'uneixen a la vaga general del proper 21 de febrer

Més de 40 consistoris de Ponent, entre els que també hi ha el d'Agramunt, s'han unit al moviment municipalista ‘Ajuntaments Sense Por', que neix amb la voluntat transversal de de reunir edils d'arreu de Catalunya i de tots els colors polítics per tal de lluitar contra la repressió que molts d'ells i elles estan patint per part de l'estat espanyol. La presentació del moviment, que ha tingut lloc aquesta setmana, ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, i l'alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, qui va explicar que amb aquest moviment es vol explicitar que els ajuntaments sempre han apostat per la democràcia sense por: "Els ajuntaments no tenim por, no n'hem tingut mai. Però ara ho fem explícit. El referèndum de l'1 d'octubre es va fer perquè no teníem por i avui, que aquests dies històrics, sembla que queden molt lluny, continuem sense tenir por. I per això ens organitzem pacíficament, com sempre ho hem fet. Ens necessitem, perquè més democràcia no pot ser mai un problema i sí, la solució".

Piera, també ha dit, durant la presentació, que ‘Ajuntaments Sense Por' compta ja amb les adhesions de més de 40 alcaldes i alcaldesses –en la seva majoria d'Esquerra Republicana, però també altres d'independents- i ha estat taxatiu en afirmar que ‘aquest moviment, que vol ser totalment transversal, neix per estar al costat de cada ajuntament, de cada persona represaliada i al costat dels seus companys empresonats i judicialitzats il·legalment, per defensar la via democràtica i pacífica per assolir la Independència'.

De la mateixa manera ha volgut ser clar en afirmar que no són cap entitat, sino un moviment, fet que els hi permet reaccionar amb rapidesa i adaptar-se a cada situació i defensar els seus drets d'una manera proactiva i sobretot activa, des del civisme i el pacifisme".

Sobre les diferents accions que duran a terme, ahir ja van anunciar que la gairebé cinquantena d'alcaldes i alcaldesses que formem part d'aquest moviment volen expressar el seu suport a la jornada de vaga general convocada per al proper dijous 21 de febrer. De la mateixa manera, el moviment ‘Ajuntaments Sense Por' se sumarà a qualsevol iniciativa que es pugui produir en els propers mesos per defensar la llibertat dels presos polítics que afronten el judici que va començar ahir.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 10km/h S

 • 29°C
  DG
 • 27°C
  DL
 • 29°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 30°C
  DJ

En directe

Els Informatius