dijous, 14 febrer 2019

Lo Pardal acull la mostra 'Plom-Plata. Salvem la cultura' de Nora Ancarola

Lo Pardal acull la mostra 'Plom-Plata. Salvem la cultura' de Nora Ancarola

Lo Pardal acull, des del passat dissabte, l'exposició de l'artista argentina Nora Ancarola, que dona el tret de sortida a l'activitat expositiva a Lo Pardal durant aquest 2019, any en el que es commemorarà el 20è aniversari de la mort de Guillem Viladot. Aquesta primera exposició porta per títol ‘Plom-Plata. Salvem la cultura', i està molt relacionada amb el treball que des de fa uns anys duu a terme Ancarola, relacionat amb les petites i grans migracions: "Estic treballant en temes de petites i grans migracions, i de petites històries en les migracions. I ‘Plom, Plata', està relacionat amb aquests moments de plom, que són moments d'incertesa, i els moments de plata, moments en els que la incertesa s'obre a alguna perspectiva".

D'aquesta manera, el llibre ‘Plom,Plata' dona origen al treball d'Ancarola, que ha realitzat 17 projectes entorn a aquesta temàtica, alguns dels quals es poden veure a Lo Pardal. Un d'aquest projectes és ‘Les maletes kafkianes', un conjunt de tres instal·lacions relacionades amb els processos migratoris.

Per altra part, també s'ha instal·lat un mur de palla a l'exterior de Lo Pardal, simbolitzant la bastida amb sacs de sorra amb els que es va cobrir la portalada de l'Església de Santa Maria d'Agramunt durant els bombardejos que va patir la vila durant la Guerra Civil, fent un símil sobre la necessitat de salvaguardar la cultura, ja sigui la portalada de l'Església o, simbòlicament, Lo Pardal com a centre de producció de cultura. 

I finalment, també s'ha instal·lat una petita mostra a l'interior del refugi antiaeri de Santa Maria d'Agramunt, on s'hi pot trobar unes planxes de ferro de Viladot, d'uns poemes visuals que es diuen ‘Les Macarulles Verdes', i que està relacionat amb uns poemes visuals que es diuen ‘La ciutat polititzada'. Ancarola explica què són les macarulles i perquè les ha relacionat amb el refugi: "És una mica de furóncol que es crea a les plantes per preservar-les d'agents externs, i em va semblar molt interessant que el refugi antiaeri de l'Església pogués ser com una macarulla, i per això les hem instal·lat allí dins".

L'exposició ‘Plom-Plata. Salvem la cultura' es pot visitar fins al proper 30 de març.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 65%
humitat: 40%
vent: 25km/h S

 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 24°C
  DC
 • 26°C
  DJ

En directe

Els Informatius