divendres, 1 març 2019

Agramunt inicia avui el seu 33è Carnaval amb la celebració de la boda del Rei Carnestoltes i la Xurripampi

Agramunt inicia avui el seu 33è Carnaval amb la celebració de la boda del Rei Carnestoltes i la Xurripampi

Agramunt es disfressarà avui de gala amb la celebració del 33è Carnaval d'Agramunt ‘Just Xurried, a bodes m'aconvides', en el que la boda entre el Rei Carnestoltes i la Reina Xurripampi seran el tema principal d'aquesta edició. El Carnaval infantil que tindrà lloc avui al matí pels escolars serà un acte previ a la boda de la nit, que començarà a les 21.00 h. En aquest acte obert a tothom, es farà la cerimònia de la boda i, posteriorment, a partir de les 22.00 h, es farà el banquet nupcial per tots aquells agramuntins que s'hagin inscrit prèviament. La regidora de Festes de l'Ajuntament d'Agramunt, Montse Canes, indica que el sopar de Carnaval de divendres seguirà la mateixa lògica que un banquet de boda: "Seguint amb  la dinàmica d'una bona, després de la cerimònia de boda, ve el banquet nupcial, que en aquest cas serà el sopar del divendres de Carnaval. Cal dir que aquí, totes les persones que s'hagin inscrit al sopar, tindran un sopar com una boda amb tots els seus elements, com el còctel de benvinguda, i hi haurà sorpreses i activitats pròpies d'una boda".

Després del sopar, tindrà lloc el concurs de disfresses casolanes i, a partir de les 0.30 h, concert amb Banda Biruji i Lasta Sanco al mateix pavelló firal.

El dissabte de Carnaval començarà amb la sessió de l'Atrapacontes a la Biblioteca, quan les Bibliopampis de la Xurriteca explicaran el conte ‘La Xurripampi'. Durant tot el matí, es farà el concurs d'establiments i carrers.

El dissabte a la tarda, a les 18.00 h, es concentraran les carrosses i comparses a la Plaça Fondandana per començar la rua a les 19.00 h. Aquest any, la rua compta amb 34 grups inscrits, que portaran 2 carrosses, 5 vehicles a motor i 7 vehicles de tracció manual. A partir de mitjanit, es farà el ball de Carnaval al pavelló amb l'orquestra Venus i Dj Berni. Cap a les 2.00 h, es farà l'entrega de premis de tots els concursos.

El diumenge de Carnaval, a les 18.00 h es farà la concentració a la Plaça Fondandana per acompanyar el Rei Carnestoltes al seu judici, que tindrà lloc a les 19.00 h a la Plaça del Mercadal, on també es farà l'enterrament de la sardina.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 10km/h S

 • 29°C
  DG
 • 27°C
  DL
 • 29°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 30°C
  DJ

En directe

Els Informatius