dimarts, 5 març 2019

Les associacions de dones es reuneixen amb el Consell Comarcal

Les associacions de dones es reuneixen amb el Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l' Urgell va acollir, el passat divendres, la  reunió anual amb les presidentes de les associacions de dones i els responsables de l'àrea de la dona dels ajuntaments de l'Urgell. Aquesta reunió permet que el Consell Comarcal i les entitats de dones, juntament amb els ajuntaments, planifiquin actuacions adreçades a les dones. És un espai d'intercanvi d'idees i d'impressions per tal d'organitzar activitats coordinadament. Hi ha hagut precs i preguntes perquè cada associació i ens local, pugui exposar propostes i suggeriments.  

La reunió va seguir  l'ordre del dia, on la consellera de l'Àrea de la Dona, Imma Estadella, va presentar les propostes per aquest any i els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, 8 de març. També hi va participar la coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló, qui va ser l'encarregada de dirigir el grup tècnic de treball format per persones de diferents àmbits: Serveis Socials, Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Urgell, SAI, Mossos d'Esquadra, Joventut, Treball, Salut i Immigració de l'Urgell.

En aquesta reunió de treball es va revisar el protocol comarcal d'atenció a les persones en situació de violència masclista de l'Urgell, així com revisió de casos en els quals s'ha hagut d'aplicar el protocol. És un espai perquè les diferents administracions coneguin els recursos existents per detectar i afrontar els casos de maltractaments.

A les comarques de Lleida existeix un Protocol per a l'abordatge de la violència masclista a la demarcació. Segons el protocol, la Comissió tècnica que coordina tot aquest circuit ha de reunir-se cada any amb la coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Lleida, que és l'encarregada de dirigir els equips comarcals de cadascuna de les 8 comarques de la plana de Lleida: Urgell, Garrigues, Pla d'Urgell, Noguera, Segarra, Solsonès, Segrià i Lleida ciutat.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius