dimecres, 6 març 2019

El Cor Eurídice impulsa la publicació d'un cançoner del concert 'Dona('m) Veu'

El Cor Eurídice impulsa la publicació d'un cançoner del concert 'Dona('m) Veu'

El Cor Eurídice, dirigit per l'agramuntina Dolors Ricard, vol impulsar un cançoner amb les cançons del concert ‘Dona(‘m) Veu', amb el que van guanyar el premi en la categoria d'Innovació entregat en el marc dels premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral 2018, que es van entregar el passat dissabte, 23 de febrer, al Teatre-Auditori de La Salle Gràcia de Barcelona. Es tracta del darrer concert en la celebració dels 25è aniversari del cor, en el que es va demanar la col·laboració de diferents músics, tant homes com dones, que havien estat relacionats amb el cor per tal que musiquessin un total de 30 textos escollits per les cantaires i que estaven escrits per dones. La directora Dolors Ricart indica que, de la conjugació d'aquests textos, n'ha sortit un concert en el que es reflexiona sobre diferents qüestions relacionades amb les dones: "Vam buscar un fil conductor per aquest concert, de forma que és un concert que a més a més de la música, hi ha un discurs que és lineal però que proposa diferents espais i que va des de l'humor a temes més transcendents fins a moments més dramàtics de record de víctimes de violència de gènere, etc. És un concert que passa pels diferents colors del fet de ser o no dona i de la reflexió sobre els gèneres".

Aquest premi, segons informa la Federació de Cors Clavé, s'ha atorgat al cor de les Borges Blanques per ser un exemple de bona pràctica en el camp de l'encàrrec, estrena i publicació de nou repertori però també per la dimensió local-universal de la proposta, amb composicions d'autors vinculats al cor sobre textos d'autores d'arreu i per la forma sensible, elegant i a l'hora valenta de reivindicar la igualtat de gènere des del cant coral. 

Ara, el cor es planteja d'editar un cançoner amb aquestes cançons, ja que, segons indica Ricart, no és usual trobar un cançoner per a veus blanques amb temàtiques com les que es canten en el concert. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 65%
humitat: 40%
vent: 25km/h S

 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 24°C
  DC
 • 26°C
  DJ

En directe

Els Informatius