dijous, 14 març 2019

L'agramuntí Josep Ribalta rep un premi pel seu treball de recerca sobre com terraformar el planeta Mart

L'agramuntí Josep Ribalta rep un premi pel seu treball de recerca sobre com terraformar el planeta Mart

L'estudiant de l'INS Ribera del Sió, Josep Ribalta, ha rebut un premi al certamen Exporecerca Jove pel seu treball de recerca titulat ‘La Magnetosfera artificial de Mart. Com un imant pot canviar un planeta', en el que explora diferents teories sobre com es podria fer habitable el planeta de Mart. Ribalta va presentar el seu treball en aquesta fira de recerca internacional que se celebra des de l'any 2000 i en el que joves de secundària i batxillerat d'arreu del món poden presentar els seus projectes d'investigació durant tres dies. Els participants hi presenten els seus treballs en stands personalitzats per ells mateixos, on tenen l'oportunitat de difondre i donar a conèixer la seva recerca al públic visitant. Durant els tres dies de la mostra, els treballs són avaluats per un jurat qualificat independent. Ribalta indica que en el seu cas, el jurat es va mostrar interessat en la premissa de la que partia el treball i l'exploració de les diferents hipòtesis que proposava en el seu treball de recerca: "Els hi va interessar molt la visió que jo els hi proposava com a solució sense por i sense complexos d'equivocar-se".

A part del reconeixement pel seu treball, aquest premi també li permet passar directament a la final del certamen Ciéncia en Acción, que tindrà lloc a l'octubre a Alcoi: "Aquesta organització que em va atorgar el premi és Ciencia en Acción, que també fa un altre concurs d'aquestes característiques a Alcoi, a Alacant. El premi que em van donar és passar directament a la final i subvencionar part del viatge fins a Alcoi".

En aquest cas, Ciencia en Acción és un concurs internacional dirigit a estudiants, professors i investigadors de la comunitat científica, que té com a objectiu que els joves s'interessin per la ciència. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

20°C


prob. precipitació: 45%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 28°C
  DC
 • 24°C
  DJ
 • 25°C
  DV
 • 28°C
  DS
 • 26°C
  DG

En directe

Els Informatius