dimarts, 26 març 2019

El casal d'avis i el nou pavelló de Montgai, a punt abans de l'estiu

El casal d'avis i el nou pavelló de Montgai, a punt abans de l'estiu

Montgai ultima ja dos dels grans projectes inclosos dins del seu Pla de Barris, com són la construcció d'un casal d'avis que funcioni com a centre de dia i també el nou pavelló multidisciplinar. Pel que fa al primer projecte, l'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, explica que serà un lloc on els avis hi podran ser durant el dia i on podran fer activitats dinamitzades: "Serà un lloc on la gent gran de la nostra població i de d'altres de la zona hi trobaran un centre obert on hi podran ser durant el dia fent activitats de tot tipus dinamitzades, com manualitats, tallers, gimnàstica, tallers de memòria, conferències, xerrades, etc"

A part d'aquests dos projectes, les obres de remodelació de la plaça principal del poble també han deixat al descobert unes sitges de pedra que pertanyien a l'antiga fassina del municipi, fàbrica artesana on es destil·lava l'esperit de vi per a obtenir aiguardent. Segons el consistori aquestes sitges que compten amb més de 4 metres de profunditat podrien datar de finals del segle XIX. En aquests moments, des de l'Ajuntament de Montgai s'està estudiant com preservar aquest patrimoni històric.

Pel que fa al pavelló, serà un espai multidisciplinar, molt relacionat amb l'escola de Montgai, ja que els escolars en podran fer us, tot i que també s'hi podran practicar esports i fer-hi concerts.

A part d'aquests projectes, cal destacar també  Montgai prepara ja esdeveniments firals com el Net, la Fira del Sabó de Montgai, que tindrà lloc a l'abril, i la nova temporada de Lo Carreró. 

Gilabert també indica que, entre els projectes més importants que hi ha per aquest any als pressupostos del municipi, hi ha l'impuls d'un centre d'interpretació del barroc religiós a Butsènit: "Hem presentat un projecte a un FEDER per fer un centre d'interpretació del barroc religiós a Butsènit, i de fet ja tenim l'espai adequat a la mateixa plaça. Ara tenim també una altra petita obra que forma part d'aquest espai que és el portal d'entrada a Butsènit medieval, que és el portal del carrer major, en el que hi ha uns relleus renaixentistes del s. XV que ara restaurarem properament".

Cal recordar que aquestes pintures barroques van aparèixer al maig de 2017 quan s'estaven duent a terme les obres de millora de l'església de Butsènit. Ara, ja s'ha restaurant una de les dues capelles.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

17°C


prob. precipitació: 90%
humitat: 60%
vent: 10km/h E

 • 24°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 24°C
  DJ

En directe

Els Informatius