dijous, 4 abril 2019

Millorar la llera del Riu Sió al seu pas per Agramunt, objectiu del tercer camp de treball

Millorar la llera del Riu Sió al seu pas per Agramunt, objectiu del tercer camp de treball

Agramunt acollirà el seu tercer camp de treball per a joves aquest proper mes de juliol amb ‘Els camins de l'aigua' com a temàtica principal i que dona continuïtat a projectes ja iniciats en camps de treball anteriors. Així, i dins la part més tècnica del camp, els joves duran a terme un arranjament dels marges del riu Sió al seu pas per Agramunt. Amb l'ajuda dels serveis municipals els joves arreglaran les parts més malmeses del riu, recol·locant les pedres caigudes dels marges, tal i com indica el regidor de Joventut de l'Ajuntament d'Agramunt, Oriol Puebla: "L'actuació es concretarà en treure les pedres que estan a punt de caure i que en cas d'una nova rubinada podrien ser arrossegades. Es farà un planxer de formigó en els punts més malmesos i tornar a col·locar les pròpies pedres. Alguns dels trams on s'actuarà seran al Parc de Riella, al Passeig Josep Brufau i al Passeig Mercè Ros".

Amb aquesta actuació al riu, se segueix treballant el tema de l'aigua al municipi, ja que en els dos primers camps de treball també es van dignificar llocs relacionats amb les rutes de l'aigua a Agramunt, com pot ser els safareigs d'Almenara Alta; també es va fer una activitat als safareigs d'Agramunt i també es va recuperar la Segla del Molinal.

El treball tècnic que faran els joves que vinguin al camp de treball d'Agramunt es complementarà amb diferents activitats, com la realització d'un mural: "La realització d'un mural a la zona del Riu Sió per dignificar alguna zona que ha quedat més abandonada i, com sempre, compaginar l'activitat més tècnica amb les diferents entitats que conformen el municipi".

En total, al camp de treball d'Agramunt hi participaran 15 joves de diferents localitats de Catalunya d'entre 14 i 17 anys. El camp de treball tindrà lloc del 30 de juny al 14 de juliol i estarà gestionat per Quàlia Serveis Educatius de l'Associació Alba de Tàrrega. 

Per altra banda, cal recordar que, pels joves que estiguin interessats en participar en algun camp de treball, aquest passat dilluns 1 d'abril es va obrir el termini de preinscripcions fins al 9 d'abril per apuntar-se als camps de treball repartits per Catalunya i la resta de l'Estat. El sorteig de les places es durà a terme el proper 11 d'abril i els resultats es donaran a conèixer el 12 d'abril a la pàgina web www.jove.cat/campsdetreball.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

4°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 5km/h E

 • 18°C
  DL
 • 18°C
  DT
 • 15°C
  DC
 • 16°C
  DJ
 • 18°C
  DV

En directe

Els Informatius