divendres, 5 abril 2019

L'ampliació del CAP d'Agramunt serà una realitat a finals del mes d'abril

L'ampliació del CAP d'Agramunt serà una realitat a finals del mes d'abril

La segona fase d'ampliació del CAP d'Agramunt, un projecte que va arrancar al 2011 però que s'ha allargat fins a l'actualitat, culminarà a finals d'aquest mes d'abril, tal i com ha informat avui la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergès, en una visita d'obres al centre sanitari. Vergés ha destacat que l'ampliació suposarà adaptar els serveis del CAP a les necessitats actuals de la població: "A més a més hi ha les llevadores per l'atenció a la dona; pediatria, per l'atenció als nens i nenes; odontologia, que necessita espai per ubicar la cadira d'odontologia i, a més a més, s'han fet aquestes sales polivalents on hi haurà tots els grups, com els grups de pre-part, i també sessions dels professionals en grup, fet que és molt important per la seva formació".

Per la seva part, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, també ha volgut destacar la feina dels professionals que han seguit treballant mentre han durat les obres: "Ha estat una obra complicada, tal i com ha dit la consellera, el fet de dur a terme aquesta obra mentre els professionals seguien treballant ha donat una complexitat afegida però és un servei que no pot parar".

Per la seva part, la vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Pujol, ha destacat que aquest projecte, finançat per la Diputació de Lleida, suposa invertir en uns serveis de qualitat pels ciutadans: "Un projecte que hem fet com a diputació i al qual hem invertit 600.000 euros perquè la nostra funció és que sobretot puguem donar serveis als nostres ciutadans. Uns serveis de qualitat que, amb la suma de tots, podem dir que és possible".

Cal recordar que les obres d'aquesta segona fase, que es van desbloquejar a l'abril de l'any passat, suposaran un increment de superfície de 600 metres quadrats respecte l'actual, ocupant els espais construïts durant la primera fase executada l'any 2011 i no finalitzada. L'actuació també preveu adequar una gran sala polivalent de 330m2. El CAP d'Agramunt va ser construït l'any 1993 i fins al moment, ha disposat de 10 consultes, a més dels espais de gestió administrativa, d'emmagatzematge i d'instal·lacions. L'any 2011 es dugué a terme una primera fase d'una futura ampliació i únicament es construí l'estructura dels nous espais. Des de llavors, aquest increment d'espai no podia ser utilitzat i per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Agramunt i des del propi Centre d'Assistència Primària es va posar en coneixement del Departament de Salut la necessitat de donar ús a aquells espais i, especialment, facilitar d'aquesta manera la possibilitat de disposar de més consultes d'atenció primària. Davant la impossibilitat de dur a terme l'actuació per part del Departament de Salut per motius econòmics, l'Ajuntament d'Agramunt va treballar amb la Diputació de Lleida el finançament necessari per a poder executar el projecte. Finalment, a principis d'aquest any 2017 es va signar l'acord i d'aquesta manera, es va donar via verda a una ampliació que comptava inicialment amb un pressupost de 538.385 euros. El pressupost final de l'actuació ha estat sufragada per la Diputació de Lleida, que ha finançat 603.000 euros i per l'ICS, que n'ha aportat 30.000.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

11°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 10km/h O

 • 18°C
  DV
 • 18°C
  DS
 • 17°C
  DG
 • 13°C
  DL
 • 14°C
  DT

En directe

Els Informatius