divendres, 12 abril 2019

Agramunt celebra Setmana Santa amb diferents actes

Agramunt celebra Setmana Santa amb diferents actes

Agramunt celebra Setmana Santa amb diferents actes que tindran el seu inici aquest diumenge de Rams. Mossèn Uriel explica que cada dia d'aquesta Setmana Santa té el seu símbol: "Cada dia de tota la Setmana Santa té un símbol. Aquest Diumenge de Rams, el símbol és la palma i el palmó, per recordar com la gent va rebre a Jesús, com a símbol d'alegria i de triomf. El Dijous Sant, el símbol és pa i el vi, ja que simbolitza el moment de servei que dona Jesús al rentar els peus als seus deixebles. El Divendres Sant, el símbol és la creu i el Dissabte Sant, el Ciri Pasqual".

Després de la benedicció de rams, que tindrà lloc aquest diumenge, 14 d'abril a les 11.45 h a la Plaça de l'Església, i de la missa de diumenge de Rams, el gruix de la celebració religiosa tindrà lloc a partir del Dijous Sant, quan començarà el Tríode Pasqual. A partir de les 20.00 h del Dijous Sant tindrà lloc la missa del Sant Sopar amb el lavatori de peus, i també una pregaria. 

A partir del Divendres Sant és quan tenen lloc els actes religiosos més celebrats a Agramunt. El Divendres arrancarà a les 10.00 h amb el viacrucis. A les 19.00 h es farà la litúrgia de la passió del Senyor i a partir de les 22.00 h, tindrà lloc la processó del Silenci i de la Soledat de Maria pels carrers de la vila. En aquest punt, cal destacar que Ràdio Sió farà la retransmissió en directe del viacrucis al matí i la processó del Silenci a la nit.

Ja al Dissabte Sant tindrà lloc la celebració de la solemne vetlla Pasqual a partir de les 22.00 h, on es farà la benedicció del foc, les lectures bíbliques i la renovació de la promesa del Baptisme. Finalment, dir que el Diumenge de Pasqua es celebrarà la Solemne missa de Pasqua a les 12.00 h.

Clourà la celebració de la Setmana Santa la missa de campanya a la Capella del Sió que tindrà lloc el dilluns de Pasqua.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 65%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 32°C
  DJ
 • 31°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 32°C
  DG
 • 31°C
  DL

En directe

Els Informatius