dimarts, 30 abril 2019

El forner Josep Maria Penella Esmatges, distingit amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

El forner Josep Maria Penella Esmatges, distingit amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari al forner d'Agramunt Josep Maria Penella Esmatges, del Forn Esmatges, juntament amb 35 persones més, dels quals 20 són forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger.

El Diploma de Mestre Artesà Alimentari s'entrega en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol•licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s'atorga des de l'any 1987 i des d'aleshores s'ha lliurat més de 1.000 diplomes. Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d'artesà alimentari.

Per tant, l'atorgament del Diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.

El reconeixement de l'artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d'aquesta activitat a Catalunya i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.


Imatge: Ràdio Sió

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius