divendres, 3 maig 2019

La nova potabilitzadora d'Almenara Alta ja està en funcionament

La nova potabilitzadora d'Almenara Alta ja està en funcionament

Almenara Alta ja compta amb aigua de boca de la nova planta potabilitzadora que s'ha construït per abastir aquest nucli d'Agramunt. El director tècnic de CASSA, Francesc Roca, explica que aquesta planta compta amb un sistema de tractament d'aigua amb filtres de sorra, que retenen les impureses sòlides de l'aigua i, addicionalment, es fa un tractament amb carbó actiu per retenir la matèria orgànica de l'aigua. La planta pot tractar fins a 16.000 litres al dia: "Aquesta planta pot tractar uns 16.000 litres al dia. Des d'aquesta planta, l'aigua és bombada al dipòsit de capçalera d'Almenara, que està a uns 500 metres d'aquí i d'allí, es distribueix cap al poble. Tot això està telecontrolat per què qualsevol tipus d'alarma o d'anomalia és notificada a l'operari que estigui de guàrdia o al centre de control de Cassa per poder garantir el subministrament d'aigua en tot moment".

L'actuació de construcció d'aquesta planta potabilitzadora per Almenara Alta ha costat 44.400 euros. Del cost de les obres l'Agència Catalana de l'Aigua n'ha aportat un 40 per cent. 

Per la seva part, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, explica que la posada en marxa de la planta potabilitzadora d'Almenara Alta és un pas més dins del projecte que està duent a terme l'Ajuntament d'Agramunt per dotar d'aigua de qualitat a tot el municipi des de la nova planta de potabilització que s'està construint en aquests moments a Agramunt. Aquest projecte es troba gairebé al final de la segona fase, quedant pendent la construcció d'una canonada d'uns 7 quilòmetres que ha d'enllaçar la planta potabilitzadora amb Agramunt, una actuació que es preveu que estigui acabada en un parell de mesos. Un cop estigui construïda la canonada, indica Solé, es farà arribar l'aigua als diferents nuclis: "Aconseguirem dotar d'aigua de qualitat a Agramunt, Mafet, Almenara a través d'aquesta planta independent, a la Donzell i, en una tercera fase que des de l'equip de govern ja hi estem treballant, aconseguiríem portar aigua de qualitat a Montclar des de la potabilitzadora d'Agramunt".

Cal recordar que, en aquests moment, Montclar es dota d'aigua a través d'una captació al nucli de Foradada que transporta l'aigua a través d'una canonada antiga, que té fuites i un diàmetre que no permet optimitzar, a nivell energètic, la pujada d'aigua. Amb la nova canonada, indica Solé, l'aigua sortirà d'Agramunt amb qualitat, passarà per Mafet, La Donzell, i arribarà a Montclar amb totes les condicions i màxima eficiència energètica.

Peu de foto: Visita a la potabilitzadora que s'ha fet aquest matí amb l'alcalde d'Agramunt Bernat Solé i responsables de CASSA.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

34°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 25%
humitat: 30%
vent: 10km/h S

 • 34°C
  DV
 • 35°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 34°C
  DL
 • 33°C
  DT

En directe

Els Informatius