dilluns, 27 maig 2019

La presentació del Rei de Tremissén, a la quarta Mostra de Gegants Vila d'Agramunt

La presentació del Rei de Tremissén, a la quarta Mostra de Gegants Vila d'Agramunt

La quarta edició de la Mostra de Gegants Vila d'Agramunt comptarà, aquest any, amb diferents novetats. La més destacada és la presentació del Gegant del Rei de Tremissent, que suposarà la reintroducció d'aquest gegant del s.XIX. El president de l'Associació Tradi-Sió, Joan Pedrós, explica que aquesta figura s'ha creat en base al gravat trobat a l'Arxiu Joan Amades: "Com que teníem el famós gravat de 1908, de l'Arxiu Joan Amades, el que hem fet és basar-nos en la fisonomia que surt al gravat. El constructor, el Carles Teixidó de Bellpuig, ha fet una feina molt ben feta caracteritzant aquest nou gegant en base al gravat".

Els vestits del Gegant, que estaran confeccionats per l'Associació de Dones l'Esbarjo d'Agramunt, estan inspirats en la roba pròpia del s.VIII: "També ens hem basat molt en la roba tal i com se suggereix en el gravat tot i que s'ha de dir que la roba, l'hem enfocat molt sobre la roba que es duia a l'època de la llegenda de la Roca de la Delfina, és a dir, al s. VIII".

La Mostra de Gegants començarà a les 13.30 h, quan es plantaran tots els gegants a la Plaça de l'Església. Després d'un dinar per tots els participants, a partir de les 16.00 h començarà el gruix d'activitats. Una altra de les novetats d'aquest any és la presentació de l'exposició ‘Gegants de Paper', a càrrec de Joan Miquel Merino: "És un recull d'il·lustracions del s.XIX on sortien figures de gegants diverses. Aquesta recopilació d'aquestes il·lustracions ha anat a càrrec de Joan Miquel Merino, que és un expert del món geganter".

A partir de les 17.00 h es farà un concert de gralla amb el grup Baladrers i, a partir de les 18.00 h, es farà la presentació oficial del gegant del Rei de Tremissent; els balls de lluïment; la passejada dels gegants i, cap a les 19.30 h, es tornarà a la plaça de l'Església per tal de fer el ball final i el lliurament de records i el comiat.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 70%
vent: 10km/h S

 • 31°C
  DT
 • 31°C
  DC
 • 30°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 25°C
  DS

En directe

Els Informatius