dimecres, 29 maig 2019

La segona cursa solidària Stargardt Go amplia dorsals fins als 700 participants

La segona cursa solidària Stargardt Go amplia dorsals fins als 700 participants

Agramunt acollirà, el pròxim 9 de juny, la segona edició de la cursa solidària StargardtGo. Després de l'èxit de la primera edició, la cursa es vol consolidar com un referent en l'àmbit estatal en la lluita contra les malalties hereditàries de la retina. 

En aquesta segona ocasió, es manté la triple modalitat de participació; una cursa de 6 o 10 km i una caminada de 6 km. Amb aquesta oferta es vol aconseguir el màxim de participació possible, ja que tots els beneficis es destinaran íntegrament a donar suport a la investigació d'aquestes malalties oculars.

Després de l'èxit de l'anterior edició, en què es van esgotar els 500 dorsals disponibles, aquest any, com a novetat, s'ha ampliat el nombre de dorsals fins a un total 700. A més, per totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb el repte solidari Stargardt Go, però que no puguin participar a la cursa, es repeteix la possibilitat de col·laborar amb el dorsal solidari.

La cursa solidària és una de les activitats que s'impulsen des del Repte Stargardt Go per tal de recaptar fons per a la investigació de les malalties hereditàries de la retina. Durant l'any 2018, es va recaptar 15.505,83 euros, 5.211 dels quals en la primera cursa i caminada Stargardt Go. Amb els diners recollits, s'ha aconseguit millorar el diagnòstic clínic i genètic de les famílies amb malalties hereditàries de la retina com la retinosis pigmentària, l'Stargardt i altres malalties rares oculars. Aquest grup de malalties comprèn unes 900 entitats diferents que formen part de les, aproximadament, 8.000 malalties rares. És a dir, les malalties oculars rares suposen gairebé un 10 per cent del total de les malalties minoritàries.

Amb els fons aconseguits, l'Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona han col·laborat per tal d'aconseguir un bon diagnòstic de totes aquestes patologies, principalment, en els casos pediàtrics. L'Hospital de Bellvitge, l'Hospital Arnau de Vilanova i l'IRB de Lleida també es beneficiaran durant aquest any 2019 d'aquestes ajudes.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C


prob. precipitació: 20%
humitat: 50%
vent: 10km/h E

 • 29°C
  DS
 • 29°C
  DG
 • 27°C
  DL
 • 29°C
  DT
 • 27°C
  DC

En directe

Els Informatius