dimarts, 4 juny 2019

El Repte Stargardt Go treballa per que Lleida tingui un banc genètic d'Stargardt únic a Espanya

El Repte Stargardt Go treballa per que Lleida tingui un banc genètic d'Stargardt únic a Espanya

El Repte Stargardt Go està treballant, actualment, per que Lleida sigui referent en l'estudi de la malaltia Stargardt, acollint un banc genètic que permetria millora la investigació d'aquesta malaltia rara que afecta la retina, tal i com indica la col·laboradora del Repte, Sara Miñarro: "Des d'aquest repte també volem que Lleida es converteixi en un referent per tenir un banc genètic de tots els possibles malalts d'aquesta malaltia. En aquests moments, volem que aquest banc genètic es pugui establir a Lleida a través de l'Hospital Arnau de Vilanova fent un conveni entre l'Arnau i l'IRB Lleida".

Aquest projecte és un dels que s'està impulsant des d'aquesta entitat que, aquest diumenge, 9 de juny, realitzarà la segona edició de la Cursa-Caminada Solidària Stargardt Go, que destina, de forma íntegra, tots els diners de les inscripcions a la investigació. Miñarro va recordar també que, durant l'any 2018, es va recaptar 15.505,83 euros, 5.211 dels quals en la primera cursa i caminada Stargardt Go. Amb els diners recollits, s'ha aconseguit millorar el diagnòstic clínic i genètic de les famílies amb malalties hereditàries de la retina com la retinosis pigmentària, l'Stargardt i altres malalties rares oculars. Aquest grup de malalties comprèn unes 900 entitats diferents que formen part de les, aproximadament, 8.000 malalties rares. És a dir, les malalties oculars rares suposen gairebé un 10 per cent del total de les malalties minoritàries.

La cursa compta ja amb més de 400 participants inscrits a alguna de les tres modalitats, la caminada de 6 quilòmetres o la cursa de 6 o 10 quilòmetres.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 20km/h E

 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 31°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 35°C
  DT

En directe

Els Informatius