dilluns, 10 juny 2019

Un agramuntí, a Islàndia per conèixer un projecte de fusteria d'una entitat social

Un agramuntí, a Islàndia per conèixer un projecte de fusteria d'una entitat social

Quatre persones del Grup Alba, entre elles l'agramuntí Marc Serra, participen en el taller de fusteria creativa que fa poc ha engegat el Grup Alba a Tàrrega i que els ha portat, durant aquests dies, a Islàndia per visitar i conèixer de prop l'experiència d'un projecte similar que porten a terme persones amb discapacitat de l'entitat islandesa Asgardur.

Aquest intercanvi d'experiències forma part del programa europeu CREA, d'Erasmus+K2 en el que hi participen 3 entitats europees: el Grup Alba de Catalunya, un grup d'Islàndia i un altre de Lituània. Totes elles tenen en comú una llarga expertesa en desenvolupar projectes creatius i artístics amb persones amb discapacitat. En el cas de l'entitat targarina són experts en pintura i ara s'inicien en la fusteria; per la seva part, en l'entitat islandesa són experts en treballar amb la fusta i en l'entitat lituana realitzen projectes de ceràmica.

Aquest programa europeu estableix que cada una de les entitats enviï una delegació formada per 2 joves amb discapacitat i 2 educadors a les altres entitats per intercanviar coneixements sobre les activitats artístiques que es porten a terme i posteriorment tornar a cada un dels països per aplicar la metodologia apresa i les bones pràctiques.

L'experiència s'inicia amb aquesta primera visita a Islàndia i es realitzaran diferents trobades fins al setembre del 2020 que finalitza el programa amb la presentació d'una guia i catàleg de productes i articles amb valor social a través de la teràpia creativa.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

21°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 20km/h SO

 • 34°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 40°C
  DV
 • 39°C
  DS
 • 40°C
  DG

En directe

Els Informatius