dimecres, 19 juny 2019

L'Espetec celebra la revetlla amb un nou correfoc infantil i amb la recuperació de l'espectacle abans del correfoc

L'Espetec celebra la revetlla amb un nou correfoc infantil i amb la recuperació de l'espectacle abans del correfoc

El Grup de Diables l'Espetec d'Agramunt celebrarà la Revetlla de Sant Joan amb diferents actes i novetats. En primer lloc, un cop acabi l'acte de l'encesa de la flama, els diables realitzaran una cercavila popular amb diferents elements de la imatgeria festiva, com és la geganta Mateu-la, del grup de Diables; la Gegantona Pom d'Or de l'Associació de Dones l'Esbarjo d'Agramunt, capgrossos i els Tabalers de l'Espetec. A partir de les 23.00 h, no obstant, serà quan començarà el gruix d'activitats. Aquest any, com a novetat, actuarà el grup de diables infantil, que farà un correfocs fins a la Plaça Fondandana, tal i com indica el president del Grup de Diables l'Espetec, Sergi Hernández: "Aquest any, per primer cop per Sant Joan ara que tenim el grup infantil, ja començarem tots els actes a les 23.00 h, on a la Plaça del Pou, farem l'inici del correfocs infantil dels nens. Hi haurà una quarantena de nens, tabalers i diables, i el recorregut serà des de la Plaça del Pou fins a la Plaça Fondandana".

Un cop arribats a la Fondandana, s'encendrà la foguera popular, on tothom qui vulgui hi pot aportar fustes i desitjos per cremar durant el dia. Cal recordar que no es permet que s'hi llenci cap més material que no sigui fusta per cremar.

Un cop encesa la foguera, els Tabalers faran una batucada fins a la Plaça de l'Església, lloc on, a partir de mitjanit, començarà el correfoc de la colla de diables adults de l'Espetec, amb la novetat d'un espectacle inicial: "Aquest any, el recorregut del correfoc serà el mateix tot i que, després de bastants anys, recuperarem el fet de fer un espectacle".

El correfoc tindrà el mateix recorregut d'anys anteriors fins a la Plaça Fondandana, lloc on finalitzarà. Els Tabalers, no obstant, continuaran fent una batucada fins al Passeig, lloc on l'Espai 39 organitza un concert amb La Reixa i DJ Berni.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 20km/h E

 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 31°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 35°C
  DT

En directe

Els Informatius