dimecres, 3 juliol 2019

L'agramuntina Marissa Amigó il·lustra el conte 'Benvolgut setembre'

L'agramuntina Marissa Amigó il·lustra el conte 'Benvolgut setembre'

L'agramuntina Marissa Amigó és la il·lustradora del nou conte del projecte Implica't, que porta per títol ‘Benvolgut setembre', escrit per Glòria Francino. 'Benvolgut setembre' està inspirat en alguns alumnes de tercer i quart d'ESO del curs 2015-2016 d'un institut de Lleida, tot i que es pot adaptar a altres etapes i nivells d'estudis. El llibre, indica Amigó, s'estructura en el cicle vital de les estacions de l'any, que també marquen el curs escolar, i en la tria d'alguns dels Principis de la Carta de la Terra relacionats amb el contingut, amb la intenció de donar-los a conèixer a l'alumnat, de conscienciar i d'implicar els joves en el seu entorn proper i en cultures llunyanes, en la conservació de la natura i en la millora del món en general: "l'estructura del conte està basada en les estacions de l'any i comença al setembre, amb el curs escolar. Cada estació evoca un principi de la Carta de la Terra, les tradicions d'aquesta estació, els seus fruits, i de diferents principis com la justícia, la pau i la igualtat entre les persones".

Adreçat a l'alumnat de primària i secundaria, l'objectiu d'aquest conte és fomentar la lectura i l'aprenentatge de les llengües. És per això que la seva autora, Glòria Francino, l'ha escrit en català i en castellà, i els seus companys implicats l'han traduït a l'aranès (Rosa Mari Salgueiro), al francès (Anna Castro), a l'anglès (Balbina Falceto) i a l'italià (Raül Vallés) i també s'ha fet la versió en Braille. Ara, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, es repartiran 1.000 exemplars a tots els centres educatius, biblioteques i CRPs de la província i també es publicarà en format digital al web https://blocs.xtec.cat/implicat/category/publicacions/ perquè tothom hi tingui accés.

Implica't+ és un projecte interdisciplinari per treballar els principis de la Carta de la Terra i l'Agenda 2030 a les aules. Està adreçat a l'alumnat de totes les etapes educatives i conté un ampli ventall de propostes didàctiques elaborades amb diferents metodologies de treball. Es pot desenvolupar al llarg de tot un curs escolar o en un moment concret del període lectiu. Actualment hi treballen 43 docents de 30 centres diferents, amb el compromís ètic, social i educatiu d'aconseguir un futur digne per a tothom.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

13°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 25km/h O

 • 24°C
  DS
 • 21°C
  DG
 • 24°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 26°C
  DC

En directe

Els Informatius