divendres, 5 juliol 2019

Ramon Roca i Joan Clos, nous consellers del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

Ramon Roca i Joan Clos, nous consellers del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

L'agramuntí Ramon Roca i Enrich, i el Dr. Joan Clos i Matheu han estat nomenats nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), segons informa la Generalitat de Catalunya en un comunicat. El CADS és un òrgan col·legiat que assessora el Govern en relació a les polítiques i actuacions que incideixen sobre el desenvolupament sostenible. Els seus membres són nomenats pel Govern, a proposta del president del CADS, entre persones de prestigi reconegut o representatives dels diferents sectors econòmics i socials. Se'ls nomena per un període de dos anys, i poden ser nomenats de nou per períodes addicionals de dos anys.

Ramon Roca i Enrich (Agramunt, 1962) és president del Grup Ros Roca des del 1998 i pertany a la tercera generació de la família que, al 1953, va crear l'empresa. Actualment, Roca compagina la direcció de la companyia amb altres càrrecs directius, com la presidència de la Fundació Fòrum Ambiental i del Saló Smart City Expo World Congress de Fira de Barcelona. És membre del patronat de FEMCAT - Fundació Privada d'Empresaris de Catalunya i, entre els anys 2008 i 2016 va  ser president del Consell Social de la Universitat de Lleida.

La seva trajectòria professional ha estat reconeguda amb diverses distincions, com el Premi a la Internacionalització de l'Empresa en la IX edició de Premis d'Economia i Empresa, el Premi a l'Estratègia Empresarial, el Premi Empresari del Mundo de Catalunya a l'Èxit Internacional, i el Premi de la Asociación Nacional de Empresas Públicas de Medio Ambiente (ANEPMA) en la categoria de Millor Empresa Privada 2012.

Pel que fa al Dr. Joan Clos i Matheu (Barcelona, 1949) ha estat subsecretari general de l'ONU i director executiu d'ONU-Hàbitat (2010-2017), el programa de Nacions Unides responsable de la promoció de ciutats sostenibles, resilients i pròsperes. Durant el seu mandat, va liderar l'elaboració de la Nova Agenda Urbana i va ser nomenat secretari general de la Conferència Hàbitat III. En reconeixement al seu lideratge en l'impuls de la Nova Agenda Urbana, l'any 2016 va rebre la medalla Jane Jacobs de la Fundació Rockefeller.

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya és un òrgan col·legiat que està adscrit al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

22°C


prob. precipitació: 40%
humitat: 60%
vent: 30km/h E

 • 34°C
  DS
 • 34°C
  DG
 • 31°C
  DL
 • 32°C
  DT
 • 32°C
  DC

En directe

Els Informatius