divendres, 5 juliol 2019

Els usos dels porxos al s.XXI, visibles amb el Curs Art i Territori

Els usos dels porxos al s.XXI, visibles amb el Curs Art i Territori

Durant tot aquest matí, els alumnes de la sisena edició del Curs Art i Territori han dut a terme fins a tres intervencions artístiques en l'espai urbà per mostrar els usos que, al s.XXI, es fa dels porxos, l'element arquitectònic que ha centrat l'edició d'aquest any. La coordinadora del curs, Maria Codorniu, indica que la valoració és bona, ja sigui pel treball que s'ha fet com per la metodologia de treball: "Molt ben valorat perquè és el primer any que hem fet un projecte global artístic en base als porxos com a eix temàtic però en el que hem treballat amb geografia humana, arquitectura, arts visuals, art concret, etc. i tot això, ben travat, és molt enriquidor perquè cada u agafa la part que més li agrada. Crec que ha sigut un encert trobar un projecte global que aglutina tantes disciplines i materialitzar-ho amb una acció que es pot veure i que quedarà al poble".

Per la seva part, la professora del curs i docent de la UdL, Glòria Jové, explica que, en primer lloc, es va fer un treball d'observació als porxos i després es va relacionar amb l'obra de Guinovart i Viladot: "El dimecres van cartografiar els usos dels porxos i van sentir una sèrie de frases que ara han pintat a terra. I ahir també vam entrar a l'Espai Guinovart, on hi ha els porxos de l'antic mercat, i on vam jugar amb les obres de Guinovart. També vam visitar Lo Pardal i, relacionat amb Viladot, vam tractar els ‘Poemes de la Incomunicació', contrastant la seva obra amb els porxos com a element de comunicació".

Finalment, una de les alumnes del curs, Laura Molina, indica que el curs ha servit per reivindicar el valor i els usos dels porxos des d'un punt de vista artístic: "Aquest curs ens ha servit per connectar aquest element arquitectònic que sovint passa desapercebut, per donar-li la importància que té i, a l'hora, connectar-ho amb l'art contemporani de Guinovart i Viladot".

Concretament, les tres accions que han dut a terme els alumnes serveixen per mostrar com canvia el paisatge urbà mitjançant el joc de la llum i de les ombres a mesura que avança el dia; també han plasmat, gràcies a la tècnica de la cal·ligrafia i el lettering, diferents paraules que es van dir el dia del mercat; i també s'ha cartografiat els usos de la plaça per mostrar per on transita la gent en funció dels usos que se li dona als porxos.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 22°C
  DS
 • 23°C
  DG
 • 23°C
  DL

En directe

Els Informatius