dimarts, 9 juliol 2019

El despoblament, millorar la gestió dels residus i la república, reptes del nou president comarcal de l'Urgell

El despoblament, millorar la gestió dels residus i la república, reptes del nou president comarcal de l'Urgell

L'alcalde de Sant Martí de Riucorb, el republicà Gerard Balcells, és ja, des d'aquest passat dilluns, nou president comarcal de l'Urgell, després que el ple comarcal l'escollís en primera volta amb els 10 vots a favor d'ERC, la CUP i Candidatura de Progrés. La resta de vots, un total de 9, van ser pel conseller comarcal i alcalde de Preixana, Jaume Pané. L'arribada de Balcells a la presidència del ple comarcal suposa també un gir històric a l'ens supramunicipal, en tant que és el primer cop que un republicà lidera el consell.  

Un cop escollit com a president, Balcells va indicar que, com a reptes inicials durant la present legislatura 2019-2023, es marca tres objectius principals, com són lluitar contra el despoblament, millorar la gestió dels residus i també treballar, a nivell comarcal, per la república catalana. En l'àmbit de la millora dels residus, va indicar que es treballarà en projectes com el porta a porta, que ja utilitzen municipis com Verdú o Castellserà: "El porta a porta ja funciona a Verdú i Castellserà, que són com els plans pilots de la comarca. Sabem que a Verdú funciona i que funciona bé. Per tant, a partir d'aquesta experiència, podem intentar fer el plantejament per desenvolupar això a tota la comarca. Com a avantatges, automàticament desapareixen els contenidors, i tot i que això és una anècdota, el que és evident és que la recollida selectiva funciona millor així que com estem fent ara, i per tant, aquest seria un dels projectes sobre el qual ja hi podríem començar a treballar demà mateix".

Per la seva part, el conseller Jaume Pané va indicar, durant el seu discurs, que tot i que el seu grup respecta el joc de pactes que ha permès que Balcells sigui president, també es lamenta que no s'hagi respectat que la candidatura de JxCat, que ha sigut la més votada, amb més regidors i consellers comarcals, sigui la que lideri el consell comarcal. No obstant, Pané va indicar que des del seu grup es farà una oposició respectuosa però contundent quan faci falta.

Els consellers comarcals que formaran el Consell Comarcal són, per part d'ERC, Gerard Balcells, Xavier Freixes, Sílvia Fernández, Ivonne Pont, Anouar Boumakhtaf, Carme Culleré, Gràcia Auró i Carles de Ahumada; per JxCat, hi haurà Anna Quesada, Jaume Pané, Joan Eroles, Raúl Palacios, Marcel Pujol, Núria Granyó, Antonio Farré, Imma Estadella i Carme Miró; i, finalment, el ple es completa amb el conseller de la CUP, Sebastià Mata, i Silveri Caro, de Candidatura de Progrés.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 22°C
  DS
 • 23°C
  DG
 • 23°C
  DL

En directe

Els Informatius