divendres, 12 juliol 2019

Joan Talarn, nou president de la Diputació de Lleida

Joan Talarn, nou president de la Diputació de Lleida

Joan Talarn ja és, des d'aquest matí, nou president de la Diputació de Lleida per majoria absoluta amb els vots d'ERC i de Junts per Catalunya, materialitzant així l'acord de govern entre el seu grup, Esquerra Republicana de Catalunya, i els representants de Junts per Catalunya-Lleida. El nou president substitueix en el càrrec Rosa Maria Perelló, substituta a la vegada de Joan Reñé. Jordi Latorre, de JxCat, serà el vicepresident primer.

En el seu primer discurs com a nou president, Joan Talarn, ha posat als ajuntaments com un dels objectius del mandat.  El suport als pobles i als seus ajuntaments passa, segons el president de la Diputació, per "establir un millor sistema de finançament local", amb un territori que es caracteritzi "per la igualtat d'oportunitats, sobretot al Pirineu", generant des de la Diputació polítiques "transformadores i integradores" que assegurin que "tots els municipis tinguin els serveis bàsics", i implicant en aquesta tasca totes les àrees de la corporació.

A continuació s'ha celebrat el Ple en què s'ha presentat el cartipàs, amb les designacions dels diferents membres de la junta de Govern, que estarà formada, al marge de per Talarn i Latorre, per Estefania Rufach (ERC), alcaldessa d'Os de Balaguer, que serà la vicepresidenta segona; Antoni Navinés (JxCat), regidor de Montferrer, vicepresident tercer; Ferran Accensi (ERC), regidor de Benavent de Segrià, vicepresident quart; i es completarà amb Mercè Carulla, portaveu d'ERC, i Rosa Pujol, portaveu de JxCat.

Quant a les parcel·les que cada soci de govern tindrà al seu càrrec, ERC assumirà l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el Patronat de Promoció Econòmica, i les àrees de Presidència, Recursos Humans, Recursos Patrimonials, Vies i Obres, el complex de la Caparrella i la impremta, mentre que JxCat serà al capdavant del Patronat de Turisme i de l'organisme de gestió de tributs, i de les àrees de Cooperació Municipal i Comarcal, Noves Tecnologies, Escoles Especials i finques agrícoles propietat de la Diputació. També es crearan dos noves àrees de govern: Igualtat, que dependrà de Presidència, i per tant d'ERC, i Polítiques per al Pirineu, que serà compartida.

El Ple de la Diputació queda format per 11 diputats d'ERC (repeteixen de l'anterior legislatura Joan Talarn i Albert Bajona, i s'estrenen Estefania Rufach, Marc Baró, Josep Ramon Fondevila, Mercè Carulla, Helena Martínez, Ferran Accensi, Jordi Verdú, Regina Cairol i Carles Gibert); 9 de JxCat (repeteixen Jordi Latorre, Rosa Pujol, Paco Cerdà, Eloi Bergós, Antoni Navinés, Rosa Maria Perelló i Francesc Sabanés, i s'estrenen Joan Gilart i Ramon Cònsola); 3 del PSC (Fèlix Larrosa, Agustí Jiménez i Amador Marqués); 1 del Comú (Elena Ferré, que s'estrena com a diputada), i 1 de Ciutadans (Maria Burrel, que també s'estrena).


Imatge: Servei de premsa de la Diputació de Lleida

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

molt ennuvolat amb pluja
prob. precipitació: 90%
humitat: 40%
vent: 35km/h NE

 • 30°C
  DT
 • 29°C
  DC
 • 24°C
  DJ
 • 27°C
  DV
 • 29°C
  DS

En directe

Els Informatius