dimarts, 16 juliol 2019

La Fundació Guinovart celebra el 25è aniversari ampliant la presència de Guinovart a nivell internacional

La Fundació Guinovart celebra el 25è aniversari ampliant la presència de Guinovart a nivell internacional

La Fundació Privada Espai Guinovart va celebrar, aquest passat cap de setmana, el 25è aniversari de l'entitat, que té com a objectius fundacionals ser un centre de creació i promoció de l'art contemporani i, a l'hora, ser un espai amb l'obra de Guinovart exposada permanentment. Arran de l'aniversari de la Fundació, la seva presidenta, Maria Guinovart, va avançar a Ràdio Sió que des de la Fundació es vol replantejar l'espai expositiu amb l'obra permanent de Guinovart, per tal que les exposicions que s'hi fan durin més temps, a l'hora que també es vol continuar dinamitzant el Petit Espai, lloc on es mostra la creació de diferents artistes contemporanis: "La gent ve a la Fundació buscant veure obra d'en Guino. Per tant, farem un replantejament en el que les exposicions del Guino duraran més, perquè la gent les pugui veure, i per descomptant, li seguirem donant mobilitat al Petit Espai i també donarem acollida a conferències, concert, a tot allò que estigui lligat al món de la cultura i de l'art".

Per altra part, des de la Fundació s'està treballant també per portar l'obra de Guinovart a nivell internacional, amb exposicions a diferents països: "Hem tingut reunions i ja podem avançar que ens han demanat exposicions des de fora, de Filipines, Cuba, etc. i ara estem traçant totes aquestes sinèrgies fora del nostre país".

La celebració del 25è aniversari va ser un exercici de creació interdisciplinària amb l'execució de la sisena edició de les '24 hores sòniques', temps durant el qual, el músic i compositor Marc Egea i el rapsode Oriol Sauleda van dinamitzar l'activitat de l'espai juntament amb tots els artistes que s'hi van voler afegir, com per exemple, l'artista Nomar, la Coral d'Avui o la Companyia Teatredetics, qui va fer la intervenció artística ‘De Tnumarga a Guinovart'. També a la nit, l'artista Pep Camp va fer l'espectacle ‘Trans-lúcid Guino', amb una projecció a la façana de l'Espai Guinovart.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 11°C
  DV
 • 13°C
  DS
 • 10°C
  DG
 • 8°C
  DL
 • 11°C
  DT

En directe

Els Informatius