divendres, 19 juliol 2019

Agramunt impulsa la celebració del 50è aniversari de la discoteca Kipps amb diferents actes

Agramunt impulsa la celebració del 50è aniversari de la discoteca Kipps amb diferents actes

Va ser al setembre de 1969 quan, en motiu de la Festa Major d'Agramunt, es va estrenar la Sala de Festes Kipps-Discoteca, la que llavors va ser batejada com ‘la más nueva i moderna sala de la província'. En motiu d'aquesta efemèride, la família Panadés, propietària de la sala, l'Ajuntament d'Agramunt i diverses entitats i particulars participaran en la celebració del mig segle d'història amb diverses activitats que tindran lloc durant tot el 2019. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, explica que l'objectiu de la celebració és mostrar què va ser el Kipps, més enllà d'un negoci familiar: "És evident que el Kipps va anar més enllà d'un negoci familiar i d'una activitat privada i va suposar, al seu moment, un fenomen social que ha condicionat la vida d'Agramunt i de moltes persones, tant d'Agramunt com del territori. 50 anys després, a través d'una comissió de persones vinculades amb el Kipps i coordinades amb l'Ajuntament d'Agramunt, el que fem és rememorar aquests anys i aprofitar aquest record per estudiar aquest fenomen social i explicar-lo a les noves generacions".

Solé afegeix que el punt culminant dels actes de celebració serà una festa que tindrà lloc el 21 de setembre: "Que les noves generacions entenguin com era l'oci fa 50 anys, que l'oci anava més enllà de la sala de festa i que l'oci pot arribar a condicionar la vida de les persones. Al Kipps s'hi ha fet parelles, hi ha hagut moltes converses i reunions, i nosaltres entenem que hi hem de ser, que ho hem d'explicar i que ho hem de rememorar i per això s'han programat una sèrie d'actes durant aquest any que culminaran amb una festa el 21 de setembre aquí mateix, a pocs metres de la discoteca".

A part de la festa, que es farà al costat del Kipps, a l'Avinguda de Catalunya, cal recordar que la celebració és va iniciar amb el record del Kipps durant el Carnaval d'aquest any a Agramunt. També actualment s'està fent un treball historio-gràfic de recerca i recopilació de material d'arxiu, de premsa, fotogràfic, audiovisual i de merchandising relacionat amb el complex i la discoteca Kipps entre els anys 1965 i el 1981, que serà exposat. El responsable d'aquest treball de recerca, Jordi Creus Verni, explica què va suposar pel territori la sala Kipps: "Va significar moltíssim perquè va ser una porta d'entrada als nous corrents culturals, musicals i d'oci que a d'altres indrets d'Europa ja es practicaven i que aquí a Catalunya van entrar per la costa gràcies al Turisme i que aquí a Lleida va ser Kipps la porta d'entrada per aquests moviments musicals".

També s'està preparant un documental amb entrevistes relacionades amb el món Kipps, una exposició que acostarà el legat dels Kipps a la societat agramuntina i que es farà durant la Festa Major, i es farà ressò a Ràdio Sió i a les xarxes socials del que va suposar aquesta discoteca.

Per la seva part, Josep Maria Panadés indica que la feina que s'està fent sobre la sala de ball i discoteca quedarà per la vila: "Estem molt agraïts a totes les persones que estan col·laborant i mostrant aquest interès i també és un mitjà per a que pugui quedar per l'Ajuntament i pel poble tot el que s'està fent i tot el que va suposar la discoteca Kipps i el complexe durant tots aquests anys".

Cal recordar que Kipps va ser l'epicentre de l'oci nocturn a la província de Lleida, amb les actuacions de cantants i grups punters de l'època, com Los Pecos, Mocedades, Massiel o Los Sirex, i sobretot amb la celebració dels Carnavals, que eren de referència a tot el territori.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 35%
vent: 20km/h S

 • 36°C
  DJ
 • 35°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 34°C
  DG
 • 34°C
  DL

En directe

Els Informatius