divendres, 26 juliol 2019

Guinovart, al Cremallera de Montserrat

Guinovart, al Cremallera de Montserrat

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, la presidenta de la Fundació Guinovart, Maria Guinovart, i el comissari d'exposicions del Museu de Montserrat, Bernat Puigdollers, han presentat aquest matí la peça de la col·lecció del pintor Josep Guinovart que romandrà exposada a l'estació Montserrat Monestir fins al novembre, gràcies a la col·laboració de la Fundació Guinovart i del Museu de Montserrat.  

Aquesta peça de 1993 és un clar exemple de l'estil tan característic de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007), un dels principals exponents de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX, tant per la seva paleta de colors que evoquen a Joan Miró, del qual va ser deixeble i amic, com per escapar-se de la representació i presentar-nos fragments de la realitat. En aquest cas l'autor representa unes vies de tren, que simbolitzen la connectivitat entre institucions i el flux d'energies i sinèrgies que se'n deriva.

La peça que a partir d'avui es pot veure a l'estació del Cremallera està connectada amb una altra peça de Guinovart exposada de forma permanent al Museu de Montserrat amb el nom de ‘Pell de creu'. Aquesta peça forma part de l'exposició ‘Geografies Emocionals', una mostra celebrada l'any 2016 al Museu de Montserrat que pretenia ser un recorregut per tots aquells indrets que van marcar un abans i un després en la trajectòria de Guinovart.

Amb aquesta acció, Ferrocarrils engega el projecte ‘Art a peu de ferrocarril', que vol posar a l'abast de les persones usuàries d'FGC diferents obres destacades de l'art català, traient-les dels habituals llocs d'exposició per ubicar-les a les seves instal·lacions.

Ens els propers mesos el projecte ‘Art a peu de Ferrocarril' s'ampliarà amb l'exhibició de més obres d'art a diferents espais d'FGC, mantenint així la voluntat de l'empresa de donar valor afegit al viatge dels seus usuaris i usuàries i promoure l'art i la cultura catalana.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 35%
vent: 20km/h S

 • 36°C
  DJ
 • 35°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 34°C
  DG
 • 34°C
  DL

En directe

Els Informatius