dimarts, 30 juliol 2019

Òscar Dalmau inclou dos obres de Guinovart al seu llibre 'Barcelona Retro'

Òscar Dalmau inclou dos obres de Guinovart al seu llibre 'Barcelona Retro'

El presentador de ràdio i televisió, Òscar Dalmau, ha publicat recentment el llibre ‘Barcelona Retro. Guia d'arquitectura moderna i d'arts aplicades a Barcelona (1954-1980) (Ed. Gustavo Gili), en el que es pot veure diferents obres artístiques que formen part de diferents edificis de la ciutat de Barcelona i que mostren la col·laboració que es va establir entre artistes i arquitectes durant les dècades dels 50 als 80. En total, indica Dalmau, al llibre hi ha 9 rutes que el lector pot anar seguint: "Són 9 rutes per la ciutat per descobrir tota aquesta arquitectura i tot l'art que s'hi amagava, des de mosaic ceràmics als vestíbuls, a murals a les façanes d'edificis, o frescos pintats a l'entrada de tot un teatre, etc. Hi ha diferents tècniques artístiques com escultura abstracta, que es pot trobar i que esquitxen aquests edificis que recullo al llibre".

Al llibre hi ha dues obres de Guinovart. Una d'elles és una escultura que es titula ‘Sardana' de finals dels anys 50, al carrer de Johan Sebastian Bach, una obra ubicada en un edifici dels arquitectes José Antonio Coderch i Manuel Valls. En aquest mateix carrer, tot i que no apareix al llibre de Dalmau, també hi ha altres col·laboracions de l'artista amb l'arquitecte Coderch, com uns frescos en l'entrada d'un aparcament i una obra en la sala d'estar d'un pis en un edifici d'aquest carrer.

L'altra obra és ‘Marionetas', de 1957, un parell de murals que es poden veure al vestíbul del teatre del complex de Les Llars Mundet. En aquest cas, l'edifici és de Manuel Valdrich.

A part de Guinovart, al llibre també es pot veure obra d'artistes ceramistes i escultors com Antoni Cumella, Eudald Serra o Pau Macià, que es pot trobar en edificis d'arquitectes com Antoni Bonet Castellana, Josep Lluís Sert, José Antonio Coderch o Ricardo Bofill.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 26°C
  DJ
 • 27°C
  DV

En directe

Els Informatius