divendres, 23 agost 2019

Localitzades dues noves estructures a la necròpoli tumular d'Almenara

Localitzades dues noves estructures a la necròpoli tumular d'Almenara

Una desena d'arqueòlegs i d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Autònoma de Madrid i de la Universitat de Lleida duen a terme, fins al proper 29 d'agost, la cinquena campanya a la Necròpoli pre-ibèrica d'Almenara, lloc en ja s'hi ha descobert una trentena d'estructures de les quals, unes 25, són túmuls. Durant aquesta cinquena campanya es continuarà treballant per tal de descobrir tots els túmuls del jaciment, tal i com indica l'arqueòleg d'Iltirta Arqueologia, Òscar Escala: "Aquest any continuarem obrint terreny, amb la intenció de poder ajuntar els dos sectors que teníem excavats fins ara i també buscarem més túmuls. De moment, aquest any n'hem trobat dos més".

Durant aquestes dues setmanes, l'equip d'arqueòlegs continuarà localitzant i documentant les estructures noves i també es començarà a excavar els túmuls delimitats de la campanya anterior.

Cal recordar que aquesta necròpoli és un exemple de necròpoli tumulària, la forma d'enterrament que caracteritzava les comunitats del Grup del Segre-Cinca durant la prehistòria recent i, més concretament, la primera edat del Ferro (s. VIII a.C).

Per totes les persones interessades en descobrir els treballs que s'hi duen a terme, l'Ajuntament d'Agramunt, a través de la regidoria de Cultura, organitza una visita guiada a la necròpoli aquest proper dimecres, 28 d'agost a les 19.00 h. La visita anirà a càrrec de l'equip d'arqueòlegs que s'encarrega de l'excavació del jaciment.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

4°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 35%
vent: 10km/h S

 • 17°C
  DJ
 • 18°C
  DV
 • 16°C
  DS
 • 15°C
  DG
 • 16°C
  DL

En directe

Els Informatius