dimarts, 27 agost 2019

Els diables l'Espetec estrenen una guerra d'aigua i un correfoc-cercavila el divendres

Els diables l'Espetec estrenen una guerra d'aigua i un correfoc-cercavila el divendres

El grup de diables l'Espetec d'Agramunt introduirà diferents novetats a la Festa Major d'Agramunt d'aquest any, que se sumaran a la resta d'actes que organitzen habitualment. La gran novetat d'aquest any serà l'organització d'una guerra d'aigua familiar, que neix de la idea que les entitats de diables, a part del bestiari de foc, també tenen bestiari d'aigua. Segons el president del grup de diables l'Espetec d'Agramunt, Sergi Hernández, si la gent accepta bé aquesta idea, de cara a un futur es podria ampliar el bestiari de l'entitat: "Hem conegut que no només hi ha bèsties de foc, sinó també bèsties d'aigua. Per començar a introduir aquest concepte, serà incentivar el fet de fer una petita guerra d'aigua i, de cara a un futur, que es faci  més gran".

La guerra d'aigua tindrà lloc a la plaça Fondandana  el divendres a partir del migdia, quan acabi la gimcana del matí. Els participants poden portar tots els objectes que vulguin per tirar aigua a excepció dels globus d'aigua.

Per altra part, el mateix divendres l'entitat també estrenarà un correfoc-cercavila, pensat per a que, a part de cremar pirotècnica, també hi participin altres elements de l'entitat: "Traurem malabars, banderes, a part de la pirotècnica que puguem traure i també  diferents tipus de pirotècnica que no es llancen a un correfocs, amb més colors i més vistositat per a que en gaudeixi qui vulgui veure-ho de més lluny i per qui vulgui posar-s'hi".

El correfoc-cercavila del divendres tindrà lloc a les 23.15 h a la Plaça del Pou.

Per altra part, el dissabte serà el dia de major activitat de l'entitat, amb la 3a Trobada de Bestiari, que arrancarà amb la plantada de les figures participants, El Voliak d'Oliana; el Drac de La Bat de Tàrrega i La Figa-foc d'Alguaire, que acompanyaran al Drac Agremont. A partir de les 20.00 h, tindrà lloc el correfoc infantil de Festa Major amb la colla infantil dels diables l'Espetec, a la Plaça del Pou. A la nit, a les 23.15 h començarà la cercavila de bestiari amb els dracs participants a la trobada, cercavila que acabarà a mitjanit a la Plaça de l'Església, lloc on començarà el gran correfocs de Festa Major, que aquest any comptarà amb els Follets d'Artesa de Segre com a colla convidada.

Finalment, el dijous i el diumenge la colla de diables participaran en la cercavila popular i el seguici popular respectivament.


Imatge d'arxiu del correfocs dels diables de Sant Joan 2019 (Ràdio Sió)

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 20km/h SO

 • 34°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 40°C
  DV
 • 39°C
  DS
 • 40°C
  DG

En directe

Els Informatius