dimecres, 28 agost 2019

La reordenació de les avingudes Agustí Ros i Jaume Mestres entrarà en funcionament aquesta setmana

La reordenació de les avingudes Agustí Ros i Jaume Mestres entrarà en funcionament aquesta setmana

La nova ordenació del trànsit de les avingudes Agustí Ros i Jaume Mestres d'Agramunt entrarà en funcionament aquesta setmana, tal i com ha informat l'Ajuntament d'Agramunt. Durant la jornada d'ahir es van dur a terme el fresat i repintat dels nous passos de vianants i durant el dia d'avui s'acabaran de dur a terme els treballs necessaris perquè les vies ja estiguin obertes aquesta setmana. Cal recordar que la reordenació d'aquestes dues vies i de la cruïlla que les uneix es va proposar al Pla de Seguretat Viària que el Servei Català de Trànsit va fer l'any 2015, i en el que, a part de la reordenació de les dues vies, també s'apuntava la necessitat de treure el trànsit pesant del centre de la vila. Amb l'obertura al trànsit aquesta setmana a les dues avingudes, s'avançarà per culminar un projecte amb el que s'ha eixamplat les voreres de l'avinguda Jaume Mestres, s'ha dotat de més aparcaments amb la creació d'una zona d'aparcament a un solar del corriol dels Hortets i també es regularà, mitjançant semàfors, el trànsit al carrer del Passeig Nou, que properament passarà a ser de doble sentit per tal de descongestionar el trànsit que fins ara havia de passar per la Plaça del Pou per circular del passeig cap al poble.

Pel que fa a l'avinguda Agustí Ros, passa a ser unidireccional i, a més, acollirà noves zones d'apartament en una disposició de semi bateria inversa, una posició que segons l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, és aconsellada per la Generalitat perquè afavoreix la seguretat: "Aquesta disposició, el que permet, és que per una banda la càrrega del maleter es produeixi a la zona de la vorera, i per tant, no exposant la persona a la via per on passen els cotxes, i pel que fa als acompanyants, que moltes vegades són nens en aquesta zona, un cop oberta la porta, tenen la tendència a anar cap a la vorera i, finalment, la sortida del vehicle és més natural perquè surt de cara".

Cal dir que, per tal de fomentar la mobilitat i el comerç de proximitat, les places d'aparcament seran de temps limitat regulat pel rellotge.

Tots aquests canvis han provocat, segons ha denunciat Junts per Agramunt, diverses queixes dels veïns als quals, indica el portaveu del grup municipal, Antonio Farré, no se'ls ha informat adequadament: "Fa cosa de dos mesos, els ciutadans ens van dient que a ells ningú els ha consultat res, que es fan les obres sense consultar i que no es té en compte l'opinió dels veïns i dels comerciants".

El grup municipal tampoc està d'acord amb el fet que sigui un carrer de sentit únic: "Tampoc  no estem gens d'acord en que l'Avinguda Agustí Ros sigui d'un sol sentit, ja que considerem que tant aquesta via, com la de Marià Jolonch i Àngel Guimerà com el carrer del sindicat, són tres vies fonamentals per Agramunt que uneixen Ponent amb Llevant".

Finalment, el grup municipal també qüestiona la planificació que s'ha fet de les zones de càrrega i descàrrega tant a l'Avinguda Jaume Mestres com a l'Avinguda Agustí Ros, a l'assegurar que no queden a prop dels comerços que els necessiten.

Des de l'equip de govern d'Acord d'Esquerra es considera que el projecte de reordenació del trànsit ha estat exposat públicament durant tot el procés des que es va licitar i que tots els grups municipals l'han tingut al seu abast per fer-hi les aportacions oportunes al seu moment, i no finalitzada l'obra. A més, Solé recorda que en els darrers anys, s'ha reordenat carrers com el de l'Ensenyament o la Plaça del Pou provocant, al principi, "certa inquietud" que, amb el temps, s'ha dissipat: "El temps, el que ens diu, és que moltes vegades, aquests canvis, acaben sent el que és necessari, i difícilment ara retornaríem a una plaça del Pou amb les voreres que hi havia al seu moment, o a un carrer Ensenyament on s'hi aparcava i s'hi transitava, o de la mateixa manera que el carrer Barretina era un carrer de trànsit i d'apartament".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 0km/h C

 • 22°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 24°C
  DL
 • 18°C
  DT
 • 11°C
  DC

En directe

Els Informatius