dijous, 26 setembre 2019

Impulsen la proposta educativa dels espais naturals de Ponent

Impulsen la proposta educativa dels espais naturals de Ponent

Espais Naturals de Ponent ha presentat, aquesta setmana, la proposta educativa sobre els espais naturals de Ponent amb un dossier on s'ofereix a les escoles una activitat a l'aula i una sortida de descoberta en un dels sis espais naturals que participen en aquest projecte de cooperació. La iniciativa emergeix de la necessitat d'apropar els espais naturals que hi ha a les terres de Lleida i els seus valors, als infants i joves dels centres educatius del propi entorn i enfortir les incipients empreses de lleure que desenvolupen activitats al món rural.

La proposta que es presenta per aquest curs 2019-2020 té dues parts diferenciades que es complementen entre elles. La primera serà una activitat, en forma de joc, que es durà a terme al centre educatiu amb l'objectiu de donar a conèixer els espais naturals de Ponent, a través dels ocells que hi habiten i la seva interacció amb els elements de l'entorn. Aquesta primera part serà duta a terme per un tècnic del projecte Espais Naturals de Ponent, i s'oferirà de forma gratuïta quan l'escola contracti la segona part de la proposta.

Pel que fa a la segona part consistirà en aquestes sortides de descoberta d'un espai natural a través de la realització d'una activitat de caire naturalístic i/o cultural, com una descoberta dels usos populars de les plantes que hi ha en els espais naturals, una caminada de descoberta pels Secans de Mas de Melons-Alfés, una visita guiada a Vimferri, on es podran veure aus, rèptils i mamífers autòctons o bé una ruta en BTT per la Segarra medieval.

Les propostes de descoberta han estat elaborades per empreses de lleure i professionals del territori, i seran ells mateixos els qui les dinamitzaran.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C


prob. precipitació: 95%
humitat: 100%
vent: 10km/h E

 • 26°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 28°C
  DC
 • 24°C
  DJ

En directe

Els Informatius