divendres, 27 setembre 2019

Revitalitzen el Molí de l'Espígol renovant el centre d'interpretació i amb un nova campanya arqueològica

Revitalitzen el Molí de l'Espígol renovant el centre d'interpretació i amb un nova campanya arqueològica

El jaciment ibèric del Molí de l'Espígol celebrarà els pròxims dies, 5 i 6 d'octubre, el Cap de setmana ibèric, una activitat pensada per revitalitzar les visites al jaciment i per a que els visitants coneguin el nou Centre d'Acollida de Visitants que ofereix una museografia totalment renovada amb nous continguts interpretatius i la creació d'un audiovisual que explica la història dels coneguts cabdills ilergets Indíbil i Mandoni. 

La renovació del centre d'interpretació és un dels dos projectes pensats per tal de revitalitzar aquest jaciment, considerat com pels especialistes com un dels centres urbanístics més destacats de la cultura ilergeta. Les investigacions evidencien que es tractava d'un centre polític i econòmic de primer ordre fet que fa pensar que es  podria identificar amb l'antiga Atanagrum, la capital dels ilergets segons l'historiador romà Titus Livi.

L'altre gran projecte és la represa de les campanyes excavació arqueològica al Molí d'Espígol, tal i com indica la responsable de l'Àrea de Monuments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Marina Miquel: "Hem iniciat un projecte ambició de recerca que ens ha de permetre continuar les excavacions i posar al descobert les estructures arquitectòniques del que considerem el que devia ser la gran capital del poble ilergeta. En aquests moments, el Molí de l'Espígol és un projecte important no només de recerca sinó també de dinamització social i del territori".

Es calcula que actualment, es troba excavat un 25 per cent del total de la superfície del jaciment. Aquest projecte contempla un pla de campanyes en 4 anys i ja s'ha presentat i aprovat, i només està pendent de finançament per començar els treballs, que dirigirà l'arqueòleg i conservador del MAC Jordi Principal. Es calcula que el cost d'aquesta intervenció serà de 50.000 euros.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

13°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 25km/h O

 • 24°C
  DS
 • 21°C
  DG
 • 24°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 26°C
  DC

En directe

Els Informatius