dilluns, 30 setembre 2019

La Cursa del Torró col·labora amb el projecte Stargardt Go!

La Cursa del Torró col·labora amb el projecte Stargardt Go!

La 30a edició de la Cursa del Torró, organitzada per l'Ajuntament d'Agramunt i el Club Atlètic Escatxics, tornarà a ser solidària i un cop més s'adhereix al projecte Stargardt Go! La col·laboració de la cursa amb el projecte consisteix en què de totes les persones inscrites a la cursa, en qualsevol de les seves modalitats, l'organització donarà 1 euro de cada inscripció al projecte. A més totes les persones que ho desitgin també podran col·laborar amb el dorsal 0. Amb aquesta última opció, es donarà el preu íntegre de la inscripció a la iniciativa. 

El projecte Stargardt Go creat fa 3 anys ha permès donar a conèixer un seguit de malalties força invisibles, entre elles les malalties degeneratives de retina de caràcter hereditari. Concretament, aquest passat any el projecte amb l'organització de diferents actes i activitats ha aconseguit recollir prop de 13.000 euros, uns diners que es destinaran a projectes de recerca en l'àmbit de les malalties oculars rares. El projecte a més està col·laborant amb el departament d'oftalmologia pediàtrica de Sant Joan de Déu i amb el departament de Genètica de la UB, unes col·laboracions que han permès contribuir a millorar la tecnologia de recerca tant clínica com genètica. 

L'objectiu que es marca ara aquesta iniciativa és la creació d'un Centre de Referència, amb un treball en xarxa de tots els centres del país, amb una bona base de dades i amb la coparticipació dels pacients.


Peu de foto: Montse Sala, tècnica d'esports a l'Ajuntament d'Agramunt; Olga Ribera, regidora d'esports a l'Ajuntament d'Agramunt; Margaret Creus, impulsora del projecte Stargardt Go!; Josep Maria Puigarnau, membre del Club Atlètic Escatxics, i Xavier Balagueró, tècnic d'esports a l'Ajuntament d'Agramunt

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 5km/h E

 • 38°C
  DL
 • 37°C
  DT
 • 34°C
  DC
 • 33°C
  DJ
 • 32°C
  DV

En directe

Els Informatius