dijous, 17 octubre 2019

Bernat Solé: "Haurem d'explicar a tothom que les nostres llibertats estan totalment eliminades"

Bernat Solé: "Haurem d'explicar a tothom que les nostres llibertats estan totalment eliminades"

L'alcalde d'Agramunt, diputat i portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, va participar en la jornada d'ahir, des de Tàrrega, a les Marxes per la Llibertat, organitzades per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. Juntament amb ell, també van prendre part de la iniciativa les candidates al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Inés Granollers, els diputat i diputades provincials, Estefania Rufach, Mercè Carulla i Carles Gibert i diferents càrrecs electes del món municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Solé va manifestar que la reacció davant d'aquesta sentència ha de tenir tres fases o reptes ben diferenciats. Així doncs, en la inicial "hem d'estar tristos; hem de deixar anar les nostres emocions -que no ens sàpiga greu abraçar-nos i plorar perquè és necessari i útil". 

Un cop superada aquesta fase, continua el diputat al Parlament, caldrà començar amb les explicacions i ‘haurem d'explicar a tothom que les nostres llibertats estan totalment eliminades; que, en aquests moments, tenim un Parlament on no es pot parlar de tot; que tenim alcaldes i alcaldesses imputats; que tenim persones a la presó i que tenim un país sencer que quan vol sortir a manifestar-se se l'acusa de sedició'. De la mateixa manera, segons el republicà també caldrà que el poble de Catalunya s'expliqui que ‘aquells objectius que voldríem a curt termini necessitarem un temps per assolir-los, però que segur que aquest temps ens portarà a la victòria'.

Així doncs, i finalment, el tercer repte seria continuar treballant cadascú des del seu espai, des dels Ajuntaments, des de l'oposició, des de les entitats, des dels moviments socials, des de casa parlant-ne a les tertúlies i trobades familiars: "Fem com hagués fet Lluís Companys, traguem-nos les sabates, xafem terrossos, agafem aquesta terra que ens ha vist nàixer i ens ha vist créixer i tirem el país endavant. Estic segur que el temps ens donarà la raó i guanyarem per Catalunya", va concloure.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 100%
humitat: 65%
vent: 15km/h NE

 • 31°C
  DJ
 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 37°C
  DL

En directe

Els Informatius