dilluns, 28 octubre 2019

El CAP d'Agramunt inicia la campanya de vacunació contra la grip

El CAP d'Agramunt inicia la campanya de vacunació contra la grip

El CAP d'Agramunt iniciarà avui, juntament amb la resta del territori català, la campanya de vacunació contra la grip, que s'allargarà fins a principis del mes de desembre. Cada any, amb l'arribada dels primers freds, l'Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa aquesta campanya que s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut. Albert Romero, infermer del CAP d'Agramunt, explica quins són els grups en els que es recomana posar aquesta vacuna: "Totes les persones majors de 60 anys, estiguin sans o que tinguin alguna patologia de base; i també, en qualsevol grup d'edat, les persones que pertanyen a un grup de risc, com les persones que tenen una malaltia crònica, diabetis, obesitat, etc. També hi ha les dones embarassades, que es poden vacunar en qualsevol moment de l'embaràs".

A part, també es recomana que es vacunin els professionals de la salut, d'emergències, d'assistència domiciliària i als cuidadors, així com també als infants sans a partir dels 6 mesos d'edat, adolescents i adults que conviuen amb pacients de risc.

La vacuna s'administra al CAP, on es pot demanar al personal sanitari. En el cas d'Agramunt, en campanyes anteriors es va assolir la vacunació en el 60 per cent de la població  major de 60 anys, mentre que, per contra, només es va vacunar el 30 per cent de les persones que pertanyen a un grup de risc. La bona dada registrada la trobem en el personal sanitari, ja que en aquest cas, la xifra de persones vacunades supera el 90 per cent.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

21°C

molt ennuvolat amb pluja
prob. precipitació: 55%
humitat: 80%
vent: 10km/h NE

 • 30°C
  DT
 • 29°C
  DC
 • 24°C
  DJ
 • 27°C
  DV
 • 29°C
  DS

En directe

Els Informatius