dijous, 31 octubre 2019

La Diputació de Lleida digitalitzarà l'arxiu de Guillem Viladot per a que tothom hi tingui accés

La Diputació de Lleida digitalitzarà l'arxiu de Guillem Viladot per a que tothom hi tingui accés

La Diputació de Lleida, a través del Servei d'Arxius, Estudis i Informació, s'ha fet càrrec del tractament documental de l'arxiu de la Fundació Privada Guillem Viladot ‘Lo Pardal', que ha arribat a l'entitat després de la defunció de la vídua de Viladot, Montserrat Felip, i que consta d'unes 100 caixes de documents, com ara correspondència, fotografies, galerades i obra literària de l'autor, articles de premsa, tríptics i altra mena de documents.

Així ho han anunciat aquest dijous el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui ha detallat que el tractament de tota aquesta documentació permetrà unificar i donar sentit al llegat de l'artista lleidatà, així com posar el conjunt documental a l'abast d'investigadors i públic en general: "La Diputació vol que aquest fons documental estigui ben treballat, que pugui ser consultat, fins i tot, a través de les xarxes, i per això hem esmerçat esforços i la nostra cap d'arxiu està treballant en la catalogació de tot el fons. També és una feina molt important perquè ens permetrà aprofundir encara més en la persona i l'obra de Guillem Viladot".

La tasca que es duu a terme des del passat mes de març, i que no té una data concreta de finalització, serà la de fer un inventari de la documentació, classificar-la, ordenar-la i, finalment, digitalitzar-la, de manera que l'accés a la informació del fons es pugui fer en línia, tal i com indica la responsable del tractament documental del fons i cap del Servei d'Arxius, Estudis i Formació de la Diputació, Teresa Ibars: "La primera intervenció que estem fent és fer un inventari per, després, mirar de classificar tot el material. Tot això quedarà agrupat correctament i es digitalitzarà".

La voluntat d'obrir el fons documental a tots els públics s'argumenta per l'interès dels membres de la Fundació de donar a conèixer l'obra de Viladot al món i rellançar la figura de l'agramuntí que, en vida, va ser un creador inquiet interdisciplinari i conegut per molts àmbits literaris i artístics.

A part d'aquesta digitalització de tot el fons documental, l'IEI també col·laborarà amb la difusió de l'obra de l'artista agramuntí amb l'exposició ‘Guillem Viladot. Retalls. Formes Trobades' que es podrà veure al Pati de l'IEI durant el mes de novembre, així com l'edició del consegüent catàleg.

En aquesta mateixa línia de potenciar l'artista, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis ilerdencs han col·laborat en la reedició del llibre ‘La cendra', que l'editorial Fonoll de Juneda acaba de considerar també una aposta de recuperació de l'agramuntí.

La Diputació de Lleida és patrona de la fundació Privada Guillem Viladot ‘Lo Pardal', conjuntament amb l'Ajuntament d'Agramunt, el Consell Comarcal de l'Urgell, el departament de Cultura de la Generalitat i els nebots de Viladot, Santi i Carme Comas i Viladot. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C


prob. precipitació: 40%
humitat: 45%
vent: 20km/h S

 • 33°C
  DG
 • 31°C
  DL
 • 32°C
  DT
 • 33°C
  DC
 • 37°C
  DJ

En directe

Els Informatius