dilluns, 18 novembre 2019

Presenten a Agramunt 'La Cendra' la quarta edició de la novel·la de Guillem Viladot

Presenten a Agramunt 'La Cendra' la quarta edició de la novel·la de Guillem Viladot

Lo Pardal va acollir, aquest passat dissabte, la segona presentació de la reedició de la novel·la ‘La Cendra' (Ed. Fonoll) de Guillem Viladot, una iniciativa que s'ha dut a terme coincidint amb la commemoració del 20è aniversari de la mort del farmacèutic agramuntí. La reedició ha anat a càrrec d'editorial Fonoll i del curador i prologuista del llibre Joan Puig, qui explica que aquesta quarta edició divergeix de les tres primeres en tant que recupera un fragment que es conservava en un manuscrit a Lo Pardal: "I ara, amb la quarta edició, hem recuperat el fragment que a la primera no hi era. Ho hem fet a partir del mecanoscrit que es conserva a la Fundació Guillem Viladot. Jo el vaig poder consultar i aquesta còpia manté la versió sencera. A partir d'aquí, hem retocat i refet el text per a que fos el màxim de fidel a la primera edició". 

Per la seva part, l'editor de Fonoll, Josep Gelonch, indica que han escollit ‘La Cendra', entre tots els textos literaris de Viladot, perquè presenta diferents característiques que la fan molt interessant: "Presenta una sèrie d'elements molt propis de Viladot, de la seva obra i del seu agosarament i atreviment artístic, a la vegada que també està molt vinculat al territori. Si a aquests elements li afegim una protagonista jove, com és la Filo, creiem que és una molt bona oportunitat perquè una jove generació de lectors es pugui endinsar en l'univers literari de Viladot. Creiem que és necessari perquè una de les tasques que ens hem agafat com a repte és també recuperar aquest patrimoni literari per transmetre'l a les noves generacions".

Des de l'editorial s'ha endegat, amb ‘La Cendra' de Viladot, un projecte de recuperació de diferents autors ponentins. Pel 2020, Fonoll ja està preparant la reedició de textos d'autors com Joan Barceló, de Menàrguens, i Concepció González Maluquer, de Salàs de Pallars.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 19°C
  DV
 • 22°C
  DS
 • 23°C
  DG

En directe

Els Informatius