dimarts, 19 novembre 2019

Vint anys sense Viladot

Vint anys sense Viladot

Tal dia com avui, 19 de novembre, es commemora el 20è aniversari de la mort del farmacèutic, escriptor i artista agramuntí Guillem Viladot, una efemèride que des de la Fundació Privada Guillem Viladot s'ha volgut rememorar amb diferents activitats, com les que han tingut lloc durant els mesos d'octubre i novembre amb la presentació de la reedició del llibre ‘La Cendra' (ed. Fonoll); la inauguració de l'exposició al Museu d'Art Jaume Morera de Lleida amb obres de Viladot, Iglésias del Marquet i Brossa; també la inauguració de l'exposició de Retalls a l'IEI de Lleida i també l'exposició "Joan Brossa-Guillem Viladot: Alfabeto desbaratado. Poemas visuales, objetos y libros", que es podrà veure fins al 15 de febrer al Centre Cultural Llibreria Blanquerna de Madrid. 

A part, el director de la Fundació, Pau Minguet, indica que ja s'està preparant una altra mostra que, tot i que encara no té dia concret d'inauguració, es podrà veure en breu a Lo Pardal: "Recupera el llibre que van fer l'any 1965 que van fer Leandre Cristòfol i Guillem Viladot, que es deia ‘Nou-plast poemes' en el que hi havia imatges d'obres de Cristòfol acompanyades de poemes de Viladot i traurem de les pàgines del llibre aquestes obres i, conjuntament amb el Museu d'Art Jaume Morera, que ens deixaran aquestes obres de Cristòfol, acompanyarem tridimensionalment els textos de Viladot amb les obres originals de Cristòfol".

A part de totes les activitats, cal destacar que, des de fa uns mesos, també s'està inventariant tot el fons documental que la vídua de Viladot, Montserrat Felip, va cedir a l'Institut d'Estudis Ilerdencs i que ara està examinat la responsable del tractament documental del fons i cap del Servei d'Arxius, Estudis i Formació de la Diputació, Teresa Ibars: "Hi ha, des de la correspondència a documentació de la farmàcia; hi ha tots els originals dels llibres que han estat publicats amb les seves evolucions, amb correccions i versions definitives i també hi ha molta poesia en castellà inèdita de quan era jove, que jo diria que no està publicada".

Amb totes aquestes accions es pretén posar en valor l'obra tan literària com volumètrica de l'artista agramuntí, sobre tot de cara a l'any 2022, quan es complirà el centenari del seu naixement.


Imatge de la presentació de l'exposició Joan Brossa-Guillem Viladot: Alfabeto desbaratado. Poemas visuales, objetos y libros" al Centre Cultural Llibreria Blanquerna de Madrid

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 15%
humitat: 95%
vent: 15km/h SO

 • 26°C
  DT
 • 28°C
  DC
 • 27°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 20°C
  DS

En directe

Els Informatius