dimecres, 4 desembre 2019

L'Arnau promou un flashmob per fer més visible el càncer de pròstata, que afectarà a un de cada sis homes

L'Arnau promou un flashmob per fer més visible el càncer de pròstata, que afectarà a un de cada sis homes

Amb motiu de la celebració, el passat 19 de novembre, del Dia Internacional de l'Home, la Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida s'ha sumat al moviment Movember per donar visibilitat al càncer de pròstata. Ho ha fet amb diverses accions, entre les quals destaca una mobilització espontània (flashmob) que va tenir lloc al vestíbul de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova a càrrec del grup de teatre Muscuart de Bell-lloc d'Urgell, que va interpretar una cançó del musical ‘La la land', i una actuació de la Coral Maristes amb un centenar de cantaires. 

L'objectiu d'aquestes accions és donar notorietat al càncer de pròstata, que és el tumor més freqüent entre els homes però també el més invisible, tal i com indica el cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Moisés Mira: "El que volem és fer visible aquest càncer. Que puguem parlar-ne, que puguem explicar que és molt freqüent però que, afortunadament, els tractaments són molt efectius. Volem també parlar de l'ampli ventall de tractaments per a que l'opinió del pacient compti. I tot això ho fem sota el paraigües del moviment Movember, el dels bigotis, i ho fem per intentar que es visualitzi més el càncer de pròstata, al que molta gent considera el càncer invisible".

 A la província de Lleida es diagnostiquen una mitjana de 250 nous casos cada any i es calcula que un de cada sis lleidatans sofrirà un càncer de pròstata al llarg de la seva vida, segons les dades de la Unitat Funcional del Càncer de Pròstata de Lleida, que aglutina professionals dels serveis d'Urologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica, Gestió de Casos i Farmàcia.

Al conjunt de Catalunya es diagnostiquen cada any 5.070 pacients amb càncer de pròstata. Segons les dades del Departament de Salut, el 90 per cent d'aquests pacients sobreviuen als 5 anys del diagnòstic, gràcies a tractaments cada cop més eficaços. Quan el tumor es diagnostica en estadis precoços, tant la cirurgia com la radioteràpia externa o la braquiteràpia  aconsegueixen taxes de curació molt elevades.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 50%
vent: 10km/h E

 • 18°C
  DG
 • 15°C
  DL
 • 16°C
  DT
 • 20°C
  DC
 • 20°C
  DJ

En directe

Els Informatius