dimecres, 11 desembre 2019

Mostra sobre les reinterpretacions que als alumnes de l'Escola Massana i La Llotja fan de Guinovart

Mostra sobre les reinterpretacions que als alumnes de l'Escola Massana i La Llotja fan de Guinovart

El Petit Espai de l'Espai Guinovart acull, des del passat 1 de desembre, la mostra amb les obres que els alumnes de l'Escola Massana – Centre d'Art i Disseny i l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona han fet per tal d'apropar la figura de l'artista Josep Guinovart als seus alumnes a través de l'experimentació. Pel que fa a l'Escola Massana-Centre d'Art i Disseny, han creat un total de 11 obres matèriques en les que han experimentat amb la matèria i han realitzat un llibre d'artista. L'exprofessor de l'escola, ara jubilat, Ferran Jiménez, explica que els alumnes han experimentat amb diferents tipus de paper i composicions: "Hi ha una part important que és una recerca dels sentits corporals vers el paper. Això es presenta en diferents nivells, ja que hi ha paper de fang, ceba cosida, hi ha paper mengívol, i també hi ha experimentacions més formals, tipus aigua-fort o dibuixos més narratius. Però en general hi ha bastanta experimentació amb el tema dels sentits, de la sensació que et dona la matèria quan la tens a la mà com a objecte".

Totes les obres estaran recollides en un llibre-contenidor creat especialment per aquest projecte. 

Per part de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, han treballat en aquest projecte reestampant una planxa original editada per l'artista, però amb total llibertat creativa, tal i com indica la responsable de Gestió Cultural de La Llotja, Carla Arenas: "el nostre interès era no encorsetar massa la proposta d'activitat perquè volíem que fos un exercici de llibertat creativa per part de l'alumne. Ells partien d'una planxa que generava una imatge igual per tothom, i volíem que cada alumne treballés amb la flexibilitat de poder portar-la al seu terreny per fragmentar-la, treballar amb reserves, incorporar imatge nova, etc".

En total, s'han presentat 8 reinterpretacions de les planxes de Guinovart. L'exposició es podrà veure fins al proper 23 de febrer.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C


prob. precipitació: 95%
humitat: 100%
vent: 10km/h E

 • 26°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 28°C
  DC
 • 24°C
  DJ

En directe

Els Informatius