dijous, 19 desembre 2019

La Diputació de Lleida i el Col·legi de Periodistes crearan un Centre Territorial de Premsa

La Diputació de Lleida i el Col·legi de Periodistes crearan un Centre Territorial de Premsa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va anunciar ahir, en el decurs de la trobada de Nadal amb els representants dels mitjans de comunicació de Lleida que, conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Lleida, es crearà un Centre Territorial de Premsa per tal de facilitar la feina a aquells mitjans petits o corresponsalies que moltes vegades es veuen obligats a escriure i editar cròniques allà on poden. D'aquesta manera, es pretén crear un punt de treball per a tots els professionals que ho necessitin, un punt de trobada de la professió i un lloc en el qual es puguin realitzar activitats com rodes de premsa, tertúlies, trobades i activitats de debat: "Creiem que era necessari que hi hagués un centre territorial de premsa. Veurem també com acaba sent el nom, però la idea és que la premsa tingui un espai per poder difondre tot el que tingui el seu moment. De fet, això ja s'està fent des del Col·legi de Periodistes, però creiem que la situació del col·legi, dins d'un pis en un bloc, podria millorar l'accessibilitat sent planta baixa. Estem valorant diferents espais".

En aquest sentit, Talarn ha afirmat que es buscarà amb celeritat un local per poder prestar aquesta activitat als mitjans de comunicació, i ha recordat el vincle que Diputació de Lleida i Col·legi de Periodistes tenen des de fa anys, amb la celebració del Seminari sobre llibertat de premsa, el Premi Pica d'Estats del Patronat de Turisme, o la pròpia seu del Col·legi.

Joan Talarn ha fet aquest anunci a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, acompanyat dels vicepresidents Jordi Latorre i Estefania Rufach i de la resta de diputats de la corporació, fent un símil amb l'anunci que ja fa dies que es va fer de la creació del despatx de l'Alcalde, essent aquest nou centre, ‘la casa dels periodistes'.

El president de la Diputació s'ha refermat en el compromís que va assumir en el moment de ser nomenat màxim responsable de la institució, liderant un govern que es guiés pels principis de honestedat, transparència i discreció institucional.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

20°C

molt ennuvolat amb pluja
prob. precipitació: 100%
humitat: 90%
vent: 15km/h O

 • 24°C
  DJ
 • 25°C
  DV
 • 27°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 23°C
  DL

En directe

Els Informatius