divendres, 10 gener 2020

El TSJC desestima el recurs de l'alcalde d'Agramunt per la celebració de l'1-O

El TSJC desestima el recurs de l'alcalde d'Agramunt per la celebració de l'1-O

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat pel diputat d'ERC al Parlament i alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, pel procediment obert contra ell per un suposat delicte de desobediència per la celebració de l'1-O al municipi. Segons s'ha fet públic avui, la jutgessa del cas desestima el recurs al considerar que sí que hi ha "bastants elements indiciaris i de suficient entitat" que permeten afirmar que Solé va desatendre la ordre del Tribunal Constitucional en la que se suspenia el referèndum de l'1-O i s'advertia als alcaldes que s'abstinguessin d'iniciar, tramitar, informar o dictar cap acord o actuació que permetés la preparació o celebració del referèndum.

Entre els motius que exposa el text per desestimar el recurs hi ha el fet que Solé va participar en un acte el 25 de setembre organitzat al Teatre del Casal i també l'1 d'octubre a l'Escola Pública Macià-Companys, dos participacions que la defensa de Solé desvincula a la seva condició d'alcalde. En el primer cas, s'exposa en el recurs, Solé no va organitzar cap acte, i hi va participar com a diputat. En el cas de l'1-O, Solé va limitar la seva actuació a preocupar-se pel bon ordre de la localitat. 

Solé, un cop s'ha sabut que s'ha desestimat el recurs, ha lamentat que es vulgui mantenir judicialitzat un procés que hauria de ser polític: "És una ratificació que el TSJC es manté en la judicialització d'un procés que mai havia d'haver sortit de la taula política".

Cal recordar que el passat 12 de novembre la fiscalia va sol·licitar al TSJC que es jutgi Bernat Solé per un delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l'1-O. El ministeri públic demana que se li imposi un any i mig d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 24.000 euros per un delicte de desobediència. De moment, encara no hi ha data pel judici.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 25%
vent: 15km/h S

 • 18°C
  DL
 • 18°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 22°C
  DJ
 • 21°C
  DV

En directe

Els Informatius