dimarts, 14 gener 2020

La nova potabilitzadora d'Agramunt subministrarà aigua a Montclar

La nova potabilitzadora d'Agramunt subministrarà aigua a Montclar

L'Ajuntament d'Agramunt ha aprovat la 3a fase del projecte que permetrà subministrar aigua tractada per la nova estació potabilitzadora a tot el municipi, a excepció d'Almenara Alta, que ja disposa d'una petita estació independent des de l'any 2018. El projecte està previst en 3 fases, dues de les quals ja s'han executat. Concretament, en la primera fase s'ha dut a terme la construcció d'una nova potabilitzadora amb un sistema de tractament i filtratge d'alta qualitat i que des de fa mesos ja subministra Agramunt i Les Puelles. La segona fase, que tot just ha finalitzat aquesta setmana, ha permès distribuir l'aigua tractada als nuclis de Mafet i La Donzell a través de dipòsits soterrats per evitar la presència de matèria orgànica que es produïa als dipòsits oberts existents. Finalment, la tercera fase, prevista per als propers dos anys, preveu substituir la canonada des de Mafet fins a La Donzell i construir-ne una de nova des de la Donzell fins a Montclar. Cal tenir en compte que en aquests moments Montclar se subministra des d'una captació al terme de Foradada a través d'una conducció amb molts problemes de filtració. D'aquesta manera, es centralitzarà tot el subministrament des d'Agramunt.

Les dues primeres fases del projecte han tingut un cost de 648.473 euros dels quals l'Agència Catalana de l'Aigua n'ha finançat 242.763 euros, l'empresa CASSA 42.967 euros a través de les inversions que tenia pendents segons contracte i la resta a través de tarifes.

Pel que fa a la tercera fase, amb un pressupost de 704.247 euros, està previst que es pugui finançar mitjançant la nova línia d'ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua. En aquest sentit, segons l'Ajuntament d'Agramunt, l'obra es durà a terme en el moment en que es disposi del finançament. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C


prob. precipitació: 20%
humitat: 50%
vent: 10km/h E

 • 29°C
  DS
 • 29°C
  DG
 • 27°C
  DL
 • 29°C
  DT
 • 27°C
  DC

En directe

Els Informatius