dimarts, 21 gener 2020

El Consell Comarcal de l'Urgell assessora als Ajuntaments de la comarca per redactar el seu Pla d'Igualtat

El Consell Comarcal de l'Urgell assessora als Ajuntaments de la comarca per redactar el seu Pla d'Igualtat

L'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal de l'Urgell està oferint, durant aquests dies, assessorament als ajuntaments de la comarca per tal de redactar el pla d'igualtat dels ens locals. De moment, ja ha realitzat reunions amb els consistoris de Bellpuig, Agramunt, Verdú i La Fuliola, els quals s'han interessat en rebre aquesta orientació. 

Els ens locals han d'adoptar mesures per evitar qualsevol tipus de discriminació entre dones i homes en els seus llocs de treball i han de vetllar per la igualtat en l'àmbit laboral, per garantir que les treballadores i els treballadors participin igualment en la formació, la promoció i altres pràctiques de l'empresa, i també per equilibrar la presència de dones i homes a la plantilla i, especialment, als llocs de treball on hi ha un nombre escàs de dones. La realització d'una diagnosi, com es proposa al pla d'igualtat, és el mecanisme preventiu que permetrà detectar situacions de discriminacions, reals o latents, i aplicar-hi mesures i accions positives per tal de corregir-les i aconseguir la igualtat d'oportunitats. 

Des del Consell Comarcal s'ha ofert eines i recursos per començar la diagnosi de l'ens locals per arribar després a definir els objectius i les línies estratègiques a treballar, per finalment, disposar del pla d'igualtat. Durant les visites als ajuntaments també s'ha aprofitat per repartir material i cartells del Servei d'Informació i Atenció a les Dones i de la línia  900.900.120 contra la violència masclista.  

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C


prob. precipitació: 65%
humitat: 100%
vent: 5km/h SO

 • 20°C
  DS
 • 20°C
  DG
 • 17°C
  DL
 • 18°C
  DT
 • 20°C
  DC

En directe

Els Informatius