dijous, 23 gener 2020

L'agramuntí Ramon Maria Invernón acaba el Dakar 2020 a Aràbia Saudita

L'agramuntí Ramon Maria Invernón acaba el Dakar 2020 a Aràbia Saudita

L'agramuntí Ramon Maria Invernon ha estat un dels participants del Dakar 2020, que aquest any s'ha disputat per primer cop a l'Aràbia Saudita. Invernon (copilot) va participar en el Dakar en la categoria de camions d'assistència, en un equip format per Rafael Tibau (pilot) i Philip Beier (mecànic). L'agramuntí explica que la seva vessant com a psicòleg va ser el que va motivar la seva participació, ja que el pilot i director de l'equip Rafael Tibau va apostar per un perfil de copilot que pogués gestionar les situacions emocionals: "En Rafael Tibau va voler aportar una perspectiva una mica diferent, sobretot després de les situacions de crisis emocional que ha viscut dins la cabina dels camions en els molts Dakar que ha participat... i va voler donar l'oportunitat a que hi hagués algú que pogués aportar una mica d'experiència de control psicològic i emocional de la situació i va pensar que hi podria haver una persona que fos psicòloga que pogués aportar la seva experiència i els seus coneixements".

Aquest equip va competir en el Dakar però també complia amb una doble funció com és la d'assistència als vehicles de la marca Mini del equip X-Raid. El Dakar es va disputar del 5 al 17 de gener, dies durant els quals, Invernon va viure tota aquesta experiència des de la posició d'un copilot però també de psicòleg, aportant diferents innovacions a tenir en compte a l'hora de gestionar el cansament i totes les emocions derivades de la participació en aquesta prova tant extrema. Una de les novetats que va introduir, per exemple, va ser la creació d'una llista de música que ajudés a rebaixar la pressió quan l'equip no es trobava competint.

Del seu pas pel Dakar, Invernon destaca que és una prova molt dura: "El Dakar és una experiència tècnica i humana molt interessant, molt perillosa, si la vols desenvolupar i la vols dur a terme, està bé, però s'ha d'anar molt preparat, sobretot perquè no s'ha de perdre mai de vista que és una activitat simplement perillosa".

Enguany, el Dakar es va celebrar en 12 etapes en les que es va recórrer més de 7.500 quilòmetres dels quals, tres quartes parts, es van desenvolupar sobre l'arena del desert.


Imatge: Ramon Maria Invernón (esq.), junt amb Carlos Sainz, durant una etapa del Dakar 2020

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 10%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 28°C
  DT
 • 24°C
  DC
 • 26°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 32°C
  DS

En directe

Els Informatius